Wino śliwkowe

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-01-14
  • Wino śliwkowe

Składniki:

Przygotowanie:

Do moszczu wsypać cukier, dodać drożdże i zostawić na dobę, osłaniając otwór butli gazą. Wlać wode i zatkać rurką fermentacyjną w korku z waty. Kiedy fermentacja ustanie, można ostrożnie ściągnąć wino znad osadu, przelać do czystej butli.
Śliwki w starej butli jeszcze raz zasypać cukrem, zalać połową wody i pozostawić na miesiąc.
Następnie odcedzić płyn z obu butli, wymieszać, przelać do umytej i wyparzonej butli, a następnie zatkać prawdziwym korkiem. Odstawić na rok.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem