Tufahije

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-01-14
  • Tufahije

Składniki:

Przygotowanie:

Jablka umyc, obrac, wydrazyc srodki uwazajac aby pozostaly w calosci. Gotowac je w slodkiej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Po ugotowaniu przelozyc do naczynia zaroodpornego. Do wody, w ktorej gotowaly sie jablka, dosypac jeszcze cukru, a nastepnie zagotowac syrop i przecedzic. Do rozgniecionych bananow wrzucic orzechy, migdaly i dodac cukru waniliowego. Nadzieniem tym wypelnic jablka. Jedna lyzke masy zostawic do przybrania. Jablka polac syropem i piec kilka minut w goracym piekarniku.
Kazde jablko udekorowac z wierzchu kremem bananowym i czeresnia. Schlodzic i podawac.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem