Zupa pomidorowa pożywna

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-29
  • Zupa pomidorowa pożywna

Składniki:

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju, dodać mielone mięso i smażyć, rozdrabniając widelcem. Do podrumienionego mięsa włożyć włoszczyznę i razem podsmażyć, mieszając. Do garnka wlać 6 szklanek wrzącej wody, dodać mięso z warzywami i gotować ok. 25 min. Z mąki i jajka zagnieść ścisłe ciasto, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do zupy, gotować, aż kluski zmiękną. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, doprawić do smaku. Uzupełnić wodą do 1,5-2 litrów. Na talerzu posypać posiekaną natką lub koperkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe