zupa kanadyjska

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-01-15
  • zupa kanadyjska

Składniki:

  • mięso mielone [0.5 kg]
  • por [2 szt.]
  • serek topiony [2 szt.] (śmietankowy i pieczarkowy)
  • ogórek kiszony [4 szt.]
  • pieczarki [0.5 kg]
  • jajka [1 szt.]
  • mąka pszenna [0.1 kg] (troszkę do pulpecików)
  • majeranek [1 dag] (tak na oko)
  • bulion [2 l] (drobiowy lub z kostki)

Przygotowanie:

Wywar i biełe części pora pokrojone drobno zagotowujemy.
Potem dodajemy pieczarki i ogórki pokrojone w plasterki.
Trzeba zagotowac
Następnie dodajemy serki Hochland ( te długie)
rozpuszczone w niewielkiej ilości wywaru

Na koniec dodajemy malutkie kuleczki zrobione z mięsa mielonego wymieszanego z jajkiem i przyprawami według uznania obtoczonymi mace wymieszanej z majerankiem.
Wrzucamy do garnka delikatnie mieszając, jeszcze chwilę gotujemy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem