3 BIT

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! 3 BIT
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! 3 BIT

Składniki:

Przygotowanie:

Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie).

Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.


Ułożenie:

- spód formy obłożyć herbatnikami

- karmel- masa kajmakowa

- herbatniki

- masa budyniowa

- herbatniki

- bita śmietana

- herbatniki

- roztopiona czekolada

Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.

    Śr. ocena: 4.81 / recenzji: 13 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • shiral, 2010-01-15 23:30:49
    shiral
    0
    he he wyprzedziłaś mnie Na dniach miałam wstawić przepis a tu zong Siostra zrobiła mi bardzo podobnego 3 bita. Ogólnie mogłabym się nim zajadać bez końca, ale niestety kcal na to nie pozwalają.
    Widzę że Tobie też nie wyszły dobrze zdjęcia, u mnie ciasto prezentuję się jeszcze gorzej
  • Yoolia, 2010-01-16 11:49:43
    Yoolia
    2
    Ciasto bardzo dobre, kilka dni temu jadłam. Polecam. Bardzo proste w wykonaniu. Moja wersja jest praktycznie taka sama tyle, że warstwa budyniu jest bez masła.
  • edyta29, 2010-01-16 15:09:08
    edyta29
    2
    przepis bardzo łatwy do wykonania , najgorsze problemy miałam tylko z gotowaniem budyniu ( od zawsze kiedy gotuję budyń nigdy nie wychodzi mi jednolita masa tylko grudki) ale tak to pyszny wyszedł
  • pysiamn, 2010-01-16 18:35:36
    pysiamn
    Ja dziś zrobiłam po raz pierwszy ...ale jeszcze nie jadłam ...ocenię jak skosztujemy.... Szybki i łatwe ciasto a efektowne....
    Komentarz
  • iza_wiosenna, 2010-01-19 15:45:11
    iza_wiosenna
    2
    u-w-i-e-l-b-i-a-m 3 bita z tego przepisu
  • earring, 2010-01-30 17:13:11
    earring
    2
    nigdy nie jadłam, ale jak oglądam to aż mi ślinka cieknie... Marzę aby teraz zjeść coś podobnego...
  • rozowo, 2010-03-21 15:06:53
    rozowo
    1
    kocham to ciasto!korzystam z podobnego przepisu tylko nie uzywam fixu.
  • isabelmm, 2010-03-28 21:29:45
    isabelmm
    1
    Pycha! Słodziutkie, nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, a najlepiej smakuje na drugi dzień. Zapomniałam dodać masełko do budyniu zabrakło mi też herbatników i wierzch pokryłam biszkoptami-ale tragedii nie było.
  • aktaga13, 2010-04-03 09:29:45
    aktaga13
    1
    pierwsze primo - ciasto pycha! nie postoi dłużej niż pół godziny! robiłam je pierwszy raz i wyszło i-d-e-a-l-n-i-e!
    drugie primo - zmodyfikowałam odrobinę (za wskazówkami w innych stron) i pół blachy zrobiłam krakersowej. dla mnie to jest to! słone ciastka i pyszne, słodkie masy! rodzinka wolała część herbatnikową. co więcej - na sam wierzch położyłam (już nie tak ściśle) herbatniki w czekoladzie

    polecam wszystkim łasuchom. ciasto szybkie, bardzo proste i niedrogie. a jak smakuje! mmmm
  • ardo03, 2010-12-27 20:46:19
    ardo03
    1
    Zrobilam na te swieta, ciasto poszlo w ciagu jednego dnia, pyszne jest
  • masija, 2011-03-25 12:15:41
    masija
    1
    Ciasto jest prze-pysz-ne! )))
    Tylko mam jeden problem..
    Zrobiłam ciasto, tj. jest w przepisie-wszystko co do słowa ale po prostu masa kajmakowa wypłynęła.
    Ciasto miałam w metalowej foremce, z wyciąganym spodem i na dodatek kajmak wylatywał spodem.
    W ogóle ciasto było takie jakby nie ścięte.. strasznie się rozlatywało
    Możecie coś na to poradzić? Może coś źle zrobiłam??

    A, ciasto stało w lodówce od początku oczywiście..
  • WiKiToRiA2, 2012-02-26 13:34:39
    WiKiToRiA2
    ciasto jest rewelacyjne! Według mnie bardzo łatwo je przyrządzić. I jest pyszne, równocześnie ekonomiczne. Po jednym kawałku na drugi ma się ochote po dośc długim czasie. Przepis naprawde fantastyczny. Dziękuję ; D rodzinka też się zajadała. ;*
    Komentarz
  • satine, 2012-08-23 14:51:01
    satine
    0
    Przepyszne ciasto i nie ma szansy aby się nie udało. Cała rodzina się nim "zażera" ale warto poczekać jakieś 2 dni bo wtedy jest najpyszniejsze
  • studentkaAM, 2012-09-08 14:02:53
    studentkaAM
    0
    Deser przepyszny! Cała rodzinka zajada się bez opamiętania. A prostota i szybkość wykonania z całą pewnością zasługują na 5* Moja sugestia - zrezygnować z ostatniej warstwy herbatników i czekoladę zetrzeć na tartce. Ułatwia to krojenie
  • metalowaa, 2013-07-18 18:43:53
    metalowaa
    0
    Ciasto szybkie proste i pyszne. Mogłaś jednak napisać wymiary blachy, bo z tego wszystkiego zabrakło mi herbatników, a warstwa bitej śmietany i czekolady były zbyt cienkie. Ale mimo wszystko przepisz genialny

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem