Makaron z fasola

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-15
  • Makaron z fasola

Składniki:

  • fasola biała [500 g] (moze byc z puszki)
  • masło [20 g]
  • koncentrat pomidorowy [1 op.]
  • cebula [1 szt.]
  • sól [1 szczypta]
  • makaron [200 g] (w kształcie krótkich rurek)

Przygotowanie:

Cebule obrac i drobno pokroic. Na patelni rozgrzac maslo. Wlozyc cebule i samzyc przez 5 minut. Fasole odcedzic, dodac cebule i po 5 minutach zalac 1,5l wody. Doprowadzic do wrzenia i gotowac przez ok. 1h i 40min. Dodac koncentrat pomidorowy, doprawic do smaku sola.
Gotowac przez 10 min na malym ogniu i dodac makaron. Gdy makaron bedzie miekki, przelac potrawe do wazy i zaraz podawac.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 110 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: szybkie ciasto jogurtowe

Komentarze

  • aleksaa, 2010-01-29 10:27:04
    aleksaa
    hmmm no ale ta fasola z puszki w jakim celu ma się gotować prawie 2h?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem