Gulasz po triestensku

autor: , kategoria: z wołowiny, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-15
  • Gulasz po triestensku

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrac i pokroic na plasterki. W rondlu rozgrzac oliwe, wlozyc cebule i smazyc przez 15 minut.
Wlozyc mieso, zwiekszyc ogien i gotowac przez 3 minuty. Dodac rozmaryn, majeranek, listek laurowy, sol, papryke i koncentrat pomidorowy.
Posolic i dolewajac od czasu do czasu troche wody, dusic pod przykryciem na bardzo malym ogniu przez 2 godziny az mieso bedzie miekkie.
Pol szklanki maki dopelnic woda i wlac do gulaszu. Wymieszac.
Podawac z ryzem lub gotowanymi ziemniakami.

Ogorek kiszony stanowi dobre dopelnienie tej potrawy;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 140 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe