Sos pesto

autor: , kategoria: sosy, kuchnia włoska , dodano: 2009-10-29
  • Sos pesto

Składniki:

Przygotowanie:

Bazylię umyć, osuszyć i posiekać, czosnek oczyścić, również posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, zmiksować i podgrzać. Sos można przechowywać w zamkniętym słoiczku w lodówce.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • irsin, 2010-02-15 13:39:00
    irsin
    1
    Uwielbiam.

    Ja dodaje jeszcze suszone pomidory i wszystko mieszam w blenderze - makaron z takim pesto jest wtedy nieziemski.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem