Sos pesto

autor: , kategoria: sosy, kuchnia włoska , dodano: 2009-10-29
  • Sos pesto

Składniki:

  • bazylia [1 pęczek]
  • orzechy włoskie [10 dag] (prażone)
  • ser parmezan [10 dag] (starty)
  • czosnek [2 ] (ząbki)
  • oliwa [0.5 szklanki]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]
  • słonecznik ziarna [10 dag] (prażonych)

Przygotowanie:

Bazylię umyć, osuszyć i posiekać, czosnek oczyścić, również posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, zmiksować i podgrzać. Sos można przechowywać w zamkniętym słoiczku w lodówce.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak czyścić blaty?

Komentarze

  • irsin, 2010-02-15 13:39:00
    irsin
    1
    Uwielbiam.

    Ja dodaje jeszcze suszone pomidory i wszystko mieszam w blenderze - makaron z takim pesto jest wtedy nieziemski.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką