Sos pomidorowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2009-10-29
  • Sos pomidorowy

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę obrać i drobno pokroić. W rondelku rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać masło, rozgrzać, mąkę, smażyć na małym ogniu, stale mieszając, przez 2 minuty. Wlać bulion i mieszając, zagotować. Dodać koncentrat, sól i pieprz (ewentualnie trochę cukru do smaku), wymieszać. Wlać śmietanę, sos podgrzać (już nie gotować).

    Śr. ocena: 4.33 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • moooniaaaa, 2009-12-29 15:39:05
    moooniaaaa
    1
    Trochę skorygowałam,żeby wyszedł dietetyczny i pychota Polecam dodać jeszcze drobno pokrojoną paprykę.
  • kasia.diet, 2009-12-29 17:12:38
    kasia.diet
    laduje w ulubionych rozumiem, ze do spaghetti sie nada?
    Komentarz
  • malinka118, 2009-12-29 18:09:52
    malinka118
    5
    Zamiast koncentratu podduszone i zmiksowane pomidory. Zamiast kostki bulion warzywny z oliwą z oliwek i ząbecz czosnku. Wersja zdrowsza i równie dobra.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem