Feta zapiekana z pomidorami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia grecka , dodano: 2010-01-16
  • Feta zapiekana z pomidorami

Składniki:

Przygotowanie:

Fetę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Czosnek kroimy w plasterki, obkładamy nim ser. Następnie kroimy świeżego pomidora w półplasterki, a suszonego w paski, i też układamy na serze i dookoła niego (lepiej, jeśli świeżego pomidora jest troszkę więcej niż suszonych, bo inaczej może wyjść zbyt intensywny smak). Posypujemy przyprawami wedle uznania, wkładamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy do momentu, kiedy feta zacznie lekko bulgotać.

Bardzo dobra z grzankami i tostami :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • olusja, 2010-01-28 02:03:03
    olusja
    mniamiii feta i suszone pomidory - to musi byc pyszne
    Komentarz
  • kasiasiar, 2010-02-01 17:35:29
    kasiasiar
    1
    Brzmi smakowicie Chętnie wypróbuje tylko mam pytanie odnośnie fety. Kroimy ja w kosteczki, rozdrabniamy widelcem czy poprostu wyciągamy z kartonika i układamy w naczyniu taka kostkę?
  • lady karen, 2010-02-02 19:24:25
    lady karen
    Układamy kostkę, ale w zasadzie i tak się rozpuści więc jakby się przypadkiem rozpadła, to nic strasznego się nie stanie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe