Muffiny owsiano-otrębowe

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-01-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffiny owsiano-otrębowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffiny owsiano-otrębowe

Składniki:

  • mąka pszenna [2 szklanki]
  • płatki owsiane [1 szklanka] (można zmielić w blenderze)
  • otręby pszenne [1 szklanka]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • sól [1 szczypta]
  • maślanka [2 szklanki] (może byc również kefir lub jogurt naturalny)
  • jajka [2 szt.]
  • miód [2 łyżeczki] (dałam gryczany)
  • olej [0.25 szklanki]
  • rodzynki
  • migdały

Przygotowanie:

Mąkę, płatki owsiane, otręby, sól, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dokładnie wymieszać.
W osobnym naczyniu mieszamy maślankę, jajka, miód, olej. Również wymieszać ze sobą.
Do suchych składników dolewamy mokre.
Dodajemy rodzynki i migdały.
Mieszamy, ale nie na gładką mase. Tylko do momentu aż składniki się połączą. "Grudy" mile widziane.
Nakładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.
Pieczemy w temperaturze 190-200 stopni przez 20-25 minut.
Z tej ilości składników wychodzi ok. 22 muffinek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 22

Polecany film:

Muffiny reniferki FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem