Muffiny owsiano-otrębowe

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-01-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffiny owsiano-otrębowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffiny owsiano-otrębowe

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę, płatki owsiane, otręby, sól, proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dokładnie wymieszać.
W osobnym naczyniu mieszamy maślankę, jajka, miód, olej. Również wymieszać ze sobą.
Do suchych składników dolewamy mokre.
Dodajemy rodzynki i migdały.
Mieszamy, ale nie na gładką mase. Tylko do momentu aż składniki się połączą. "Grudy" mile widziane.
Nakładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.
Pieczemy w temperaturze 190-200 stopni przez 20-25 minut.
Z tej ilości składników wychodzi ok. 22 muffinek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 22

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem