Sałatka kapuściano-buraczana

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-01-18
  • Sałatka kapuściano-buraczana

Składniki:

  • kapusta kiszona [100 g]
  • buraki czerwone [2 szt.] (małe)
  • cebula biała [1 szt.] (malutka)
  • marchew [1 szt.] (duża)
  • oliwa z oliwek [3 łyżki]
  • sól (do smaku)
  • pieprz czarny (do smaku)
  • pietruszka [1 szczypta] (suszona)

Przygotowanie:

Buraki i marchew ugotować, ostudzić i obrać.
Cebulę obrać i drobno pokroić w kosteczkę.
Kapustę posiekać.
Marchewkę i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki połączyć i przyprawić do smaku solą, pieprzem, pietruszką i oliwą.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka Caprese w miseczkach z ciasta francuskiego

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-01-18 20:06:23
    zlosliwiec
    Gratuluję, dodałaś 1000. przepis do katalogu
    Komentarz
  • Rodzynka1989, 2010-01-18 21:10:54
    Rodzynka1989
    A dziękuję Byłam tego nieświadoma
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką