Kurczak a'la KFC + Coleslaw

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia amerykańska, dodano: 2010-01-19
  • Mniam: 36
    Mniam zdjęcie! Kurczak a'la KFC + Coleslaw
    Mniam: 36
    Mniam zdjęcie! Kurczak a'la KFC + Coleslaw
  • Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Kurczak a'la KFC + Coleslaw
    Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Kurczak a'la KFC + Coleslaw

Składniki:

Przygotowanie:

Coś dla miłosników pikantnych polędwiczek KFC.

Jest to domowa wersja chrupiących polędwiczek rozpływających się w ustach...przyznaję, że może troche pracochłonna, ale z pewnością nieco zdrowsza i tańsza niż prawdziwe KFC.

A naprawdę PYSZNA! Polecam- czasem warto tak zgrzeszyć :D

Najlepiej smakuje w wersji obiadowej z frytkami, pieczonymi ziemniaczkami i musowo wg mnie domową salatką Colesław.

Polecam zacząć od salatki ponieważ ....najlepiej smakuje jak zrobiona poczeka na danie głowne 2-3h.

A więc .....

SAŁATKA COLESLAW:

Startą lub drobno posiekaną kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski, dodać drobno posiekaną cebulę. Cukier puder wymieszać z solą, pieprzem, mlekiem, majonezem, octem, sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polać warzywa i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki.

KURCZAK a'la KFC:

umyte, oczyszczone piersi, dzielimy pod kątem na pasy ...wg uznania...cieńsze, grubsze jak kto lubi ;)
Byle nie za cieńko jak na kotlety, bo podczas panierowania będą się rozlatywały ;)

poporcjowananą poledwicę gotujemy ok 20 min w osolonej wodzie...
Zostawiamy do ostygnięcia...i trzymamy w wodzie do chwili panierowania....Dzieki temu kurczak jest wilgotny w środku...

Z mąki, mleka,jajka i szczypty soli robimy gęste ciasto nalesnikowe, troszke gęstsze niż do omletów. (celowo nie podaję dokładnie proporcji na ciasto ponieważ to zależy od ilości piersi ...i przyznaję że robięna oko)
Do ciasta nalesnikowego dadajemy, sypką papryke, pieprz cayenne! obowiązkowo ...dla lubiących PIEKŁO mozna dać więcej niz podalam ;)

Ugotowane polędwiczki wyjmujemy z wody, lekko osuszamy i kolejno...
obtaczamy w masie nalesnikowej...tego nazwijmy to "klucha" wkładamy do uprzednio wymieszanej bułki tartej z rozdrobnionymi płatkami i zasypujemy tak by się przykleiło....ładnie to idzie nie trzeba kombinowac.....najlepiej obtaczać do okoła osi dłuższego boku poledwiczki ;)

I na goracy rozgrzany olej....
Smażyć krtko ...tylko do zarumienienia panierki....bo kurczak jest już ugotowany więc długo nie trzeba....


Panierka jest pikantna i chrupiąca, kurczak w środku soczysty i wilgotny ;)

POLECAM :D

ps. Warto dodać...że nieco inaczej niż klasyczne kotlety smakuje rownie świetnie na drugi dzień ...odgrzane na patelni ;)

Mąż zawsze się martwi czy zostanie mu na drugi dzień do pracy ...tak uwielbia hihi

    Śr. ocena: 4.80 / recenzji: 97 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 100 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • pysiamn, 2010-01-19 13:30:07
    pysiamn
    Zapomniałam dodać....że kurczak jeszcze ciepły ...przed chwilką robilam fotkę SMACZNEGO !
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-19 15:09:16
    kropka75
    A ja zawsze myślałam, że to się robi surowe i wrzuca na głęboki tłuszcz. Zabiłaś mi klina teraz.

    Komentarz
  • zuzaneczka, 2010-01-19 15:23:45
    zuzaneczka
    1
    o! wczoraj robiłam kawałki kurczaka w cieście naleśnikowym mocno przyprawiony,m ale nie wpadłam na obtoczenie tego jeszcze w bułce i płatkach, następnym razem spróbuję!
  • anka_85, 2010-01-19 17:15:42
    anka_85
    to ja już wiem, co zrobię na obiad w tym tygodniu !
    polędwiczki, sałatkę + frytki.
    a może twistera?
    w każdym bądź razie, dzięki za przepis !
    jest baaaardzo zachęcający.


    Komentarz
  • paulina150528, 2010-01-19 20:25:57
    paulina150528
    Podobnie jak Kropka byłam przekonana,że surowe mięso wrzuca się na głeboki tłuszcz Jutro będe testowac i ocenie
    Komentarz
  • ewelline, 2010-01-19 21:14:32
    ewelline
    mmmm pyszności!!!!!!!!!!
    Komentarz
  • uparta Marti, 2010-01-20 16:04:53
    uparta Marti
    zrobiłam dziś wg tego przepisu i ogólnie dobre wyszło ale za mało pikantne i te płatki kukurydziane nie chciały trzymac się tego wymoczonego w masie naleśnikowej klucha.. nie wiem dlaczego
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-20 18:36:16
    pysiamn
    Ja robię dokładnie tak jak pisalam :
    ..." "klucha" wkładamy do uprzednio wymieszanej bułki tartej z rozdrobnionymi płatkami".... Trzeba rozdrobcić płatki i wymieszać z bulką ....i ten pył nie ma szans by sięnie przyklejał do ciasta !
    Komentarz
  • paprak, 2010-01-21 00:35:07
    paprak
    19
    Ja rowniez zrobilam dzisiaj, przerabiajac przepis na trzecia faze diety South Beach. Uzylam zatem make pszenna pelnoziarnista i mleko 0% i same platki kukurydziane bez bulki tartej. Do Coleslawa zamiast cukru dalam splende i odtluszczony kefir zamiast mleka. Danie wyszlo bardzo smaczne
    Kurczaczek rzeczywiscie jest mokry a panierka chrupiaca. Coleslawa zawsze robilam z curry i bez cebulki ale Twoj Coleslaw ma bardziej wyrazisty smak jak sie przegryzie


    Pysiamn, kiedy szczesliwe rozwiazanie? Gratuluje dzieciatka i ciesze sie razem z Toba
  • 28nana, 2010-01-21 08:56:00
    28nana
    3
    i nie wódź nas na pokuszenie....

    w weekend będę miała gości i chyba ( na pewno :P ) będę działać... wybacz mi jednak Autorko - ale z racji diety SB zrobię wersję Paprakową

    gwiazdki za

    - wprowadzanie zdrowych wersji niezdrowych amerykańskich dań pod polskie strzechy
    - łatwą instrukcję montażu
    - śliczne zdjęcie
    - i oczywiście przepis na sałatkę
  • 28nana, 2010-01-21 08:57:12
    28nana
    aha i 6 gwiazdek dla Paprak za przekład na język SB
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-21 09:52:12
    pysiamn
    No dziewczyny jesteście BOSKIE! Jak po porodzie wroce do Was na SB to też będę tak robiła

    paprak jesteś Genialna 28nana ma rację....6 gwiazdka dla Ciebie ....nana dzieki (:
    Komentarz
  • paulina150528, 2010-01-21 12:30:25
    paulina150528
    3
    To działa Zrobiłam wczoraj na obiad,wyszło kruche mięsko,nie było suche ale jest jedna wada...znikneło za szybko z talerza

    Sałatka jak się przegryzie rewelacja Dzieciaki się nią zajadały,że aż miło popatrzec było.
  • anka_85, 2010-01-21 12:43:09
    anka_85
    4
    sałatka jest po prostu PRZEPYSZNA!
    coleslaw z KFC przy tej sałatce - to nawet nie ma porównania

    kuraka robiłam wczoraj, 1 raz, niestety, wyszedł bardzo słaby w smaku (następnym razem zrobię mniej ciasta naleśnikowego, tylko tyle żeby zapanierować + zdecydowanie więcej pieprzu cayenne i chilli - dodam spokojnie 1 łyżkę stołową, jak nie więcej )
    od siebie dodam, że warto dodać czosnek w proszku, wtedy to mamy prawdziwe KFC
    ogólnie 5 gwiazdek, kurak wilgotny w środku, panierka rewelacja.
  • Kasiamaja, 2010-01-23 20:25:27
    Kasiamaja
    zrobiłam i nie wiem w czym popelnilam blad ,ale wyszedl suchy i panierka mi się nie chciała przykleic
    Komentarz
  • paprak, 2010-01-23 23:27:03
    paprak
    Moze kwestia przyklejania sie platkow lezy w gestosci ciasta nalesnikowego? Robcie ciasto dosyc geste, bardziej geste niz na nalesniki i rozdrobnijcie dobrze platki kukurydziane. Kurczak powinien byc chlodnawy i odsaczony zeby dobrze ciasto go okleilo. Podawac na cieplo to bedzie mokry.
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-24 10:20:53
    pysiamn
    Widzę że kochana Paprak mnie wyręczyła ....dokladnie tak !
    Napisałam w przespisie że ciasto musi być zdecydowanie gęstsze od nalesnikowego , ba nawet chyba gęstrze od omletowego i do tego klucha jak rozdrobnisz płatki jak pisałam w przepisie wymieszane z bułką tartą nie wiem jak może się nie przyklejać ! Ja robiłam ten przepis już kilka razy i zawsze sięudawało!!!!
    Komentarz
  • vesenka, 2010-01-25 10:31:32
    vesenka
    3
    Zrobiłam, mięsko było soczyste. Panierka nie wyszła zbyt chrupiąca, mocno nasiąknęła tłuszczem, mimo odsączenia na papierowym ręczniku. Nie wiem, może to wina płatków.
    Z proporcjami przypraw z przepisu wyszło jak dla mnie za mało pikantne.
    sałatka smaczna, taka jak lubię
  • miskowa, 2010-01-25 12:42:55
    miskowa
    5
    zrobiłam w weekend ku zadowoleniu mojego tż.

    Kurczak wyszedł dobry, choć jak dla mnie za mało przyprawiony. Następnym razem dam więcej soli (teraz się bałam przesolić) i może jeszcze przyprawię trochę to mięso albo wodę.
    Zastanawiałam się, czy dobre byłoby z jakimiś ziołami i przyprawą do kuraka w cieście zamiast chilli i papryki - muszę popróbować.
    No i przestrzegam tych, co robią pierwszy raz, żeby nie wrzuciły mięsa do gotującej się wody w całości, bo się sklei zaraz po tym, jak się mięso zetnie pod wpływem temperatury. Ja tak zrobiłam i potem miałam problem z rozdzieleniem
    Surówka miodzio, tż pochłonął o dziwo całą.
    Jak szaleć to szaleć - zrobiliśmy do tego frytki i naszamaliśmy się okrutnie.
    Próbowałyście zrobić podobnie ale bez gotowania? Skróciłoby to znacznie czas przygotowania, a dla mnie to byłby istotny plus. Nie wiem tylko, jak na jakość to wpłynie i czy się będzie ciasto do surowego mięsa kleić.
    No i cała ta panierka wychodzi przepysznie chrupiąca, trzeba tylko porządnie rozgnieść płatki (tu wykazał się mój tż i pieczołowicie pokazywał siłę gniotąc wszystko).
  • zlosliwiec, 2010-01-25 15:56:13
    zlosliwiec
    Jeśli KFC miałoby tak naturalne składniki jak w tym przepisie... ech. ;-)
    Komentarz
  • 28nana, 2010-01-25 16:03:53
    28nana
    veni

    vidi

    vici
    Komentarz
  • 28nana, 2010-01-25 16:04:57
    28nana
    w końcu zadziałało
    Komentarz
  • zuzaneczka, 2010-01-25 22:34:31
    zuzaneczka
    dziś zrobiłam - jak dla mnie za mało przypraw, następnym razem dodam coś jeszcze,


    miskowa bez gotowania chyba będzie ciężko bo przynajmniej u mnie panierka szybciutko zaczyna się mocno spiekać i kurak nie zdążyłby się usmażyć.
    Komentarz
  • miskowa, 2010-01-26 11:45:20
    miskowa
    szkoda, bo trochę to pracochłonne zwłaszcza dla takiego lenia kuchennego jak ja
    Komentarz
  • eternitymoment, 2010-01-26 12:32:43
    eternitymoment
    -2
    pychota! naprawde jest dobre
  • katalinka17, 2010-01-26 14:13:43
    katalinka17
    Dzięki Pysiu za przepis, niedługo spróbuję zrobić to danie, choć marna za mnie kuchareczka, ale czego się nie robi dla męża uwielbiającego KFC. Największym plusem jest to, że podane składniki są zdrowsze niże te KFCowskie. Jak zrobię, to się tu pojawię z recenzją
    Komentarz
  • lesslie24, 2010-01-28 00:41:32
    lesslie24
    wyglada znakomicie jak i smakuje,Twoj maz to szczesciarz hehe..........
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-28 09:30:30
    kropka75
    Zrobiłam i wyszło tak sobie... chyba za gęste ciasto bo powłoczka była dość spora. Za gruba jak dla mnie. Dużo też z tym pracy, a ja jestem leń, więc nadal zostanę przy swojej wersji bez ciasta naleśnikowego i na głębokim tłuszczu. (I nawet patelni nie muszę myć.)
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-01-28 09:37:47
    pysiamn
    Kropeczko no nie wiem czemu jest tak że jednym się udaję innym nie ...może faktycznie sekret w dobrym cieście ??? Bo u mnie jak widać na fotce w przekroju panierka nie była bardzo grubaaaaa :????
    Komentarz
  • moniapap, 2010-01-28 15:40:39
    moniapap
    4
    zrobiłam w niedzielę, poniedziałek , wtorek i wczoraj, bo miałam gości! jest SUPER!!!! napewno często będe robić, bo warto! ta chrupiąca skorupka, soczysty kurczaczek ummm!
  • fifiorek, 2010-01-28 19:56:44
    fifiorek
    1
    świetny przepis - taki kurczak sprawdzi się zarówno jako obiad ale i super jako przystawka do pochrupania - wystarczy zrobić cieńszą wersję
    do panierki można dodać sezamu - chrupnięcie gwarantowane
  • iwka2002, 2010-01-28 20:29:54
    iwka2002
    3
    No zrobiłam!!! I mimo absolutnego braku zdolności/umiejętności kulinarnych wyszło rewelacyjnie. Oczywiście pieprzu cayenne u mnie niet, więc dodałam chilli+przyprawę do kurczaka i było ok. Reszta rodzinki zajadała ze smakiem. Córci usmażyłam najpierw kilka, potem dodałam "ostrości" dla nas.I powiem wam,że jakoś nie odczułam,że danie jest pracochłonne.
  • magdaka13, 2010-01-28 23:18:16
    magdaka13
    Napewno przetestuje-bo na ten przepis chorowalam juz jakis czas. Wtedy napisze recenzje.
    Komentarz
  • AgaZ, 2010-01-29 21:22:54
    AgaZ
    2
    Nigdy nie robiłam kurczaka w panierce, a ten okazał się prosty w wykonaniu i naprawdę soczysty. Dodałam tylko troszkę więcej soli i pieprzu tak jak radziłyście w komentarzach.
    Moje dzieciaki prosiły o dokładkę
  • Asiuulka89, 2010-01-30 09:58:48
    Asiuulka89
    super przepis
    Komentarz
  • Kancia, 2010-01-30 14:23:54
    Kancia
    2
    kurczak wychodzi soczysty i ładnie się oblepia panierką
    sałatke lekko zmodyfikowałam coby syn nie wybrzydzał
  • celka2000, 2010-01-30 19:44:56
    celka2000
    3
    Kurczaczki naprawde pierwsza klasa! Łatwe do zrobienia i przede wszystkim smaczne. Moze nie wyszly mi takie ladne jak na zdjeciu, ale grunt, ze byly dobre.
  • dzejlana, 2010-01-31 12:41:11
    dzejlana
    kurczaka wkladamy do gotujacej sie wody??? wlasnie probuje robic pomorzcie??
    Komentarz
  • kropka75, 2010-02-04 08:08:46
    kropka75
    Dzejlana - mięso gotujemy na dwa sposoby... jeśli ma oddać smak do wody (jak rosół) wkładamy do zimnej. Jeśli ma się zamknąć w sobie i zostawić smak wewnątrz - do gotującej.
    Zasada stara jak świat i uniwersalna przy każdym mięsku.

    Komentarz
  • 28nana, 2010-02-05 20:09:38
    28nana
    ja polecam gotowanie jak na rosół - dodaję pomidorasy puszkowe, świeżą bazylię ... i pomidorowa jak znalazł

    Pysia: robiłam już 2 razy ( za pierwszym pozajączkowało mi się coś i dodałam chilli i do ciasta i panierki - diabelskie było - ale cały katar mi spłynął )
    za drugim razem - miodzio i nawet kapustę udało mi się w miarę logicznie drobno pokroić

    w pełni zasłużony SmakMistrz
    Komentarz
  • dagwoj, 2010-02-07 00:22:40
    dagwoj
    2
    dziś wypróbowałam przepis na te "nugetsy" - moja córka była zachwycona! 5 z plusem. Szybko , łatwo i bardzo smacznie!!!!!
  • Paramore, 2010-02-07 17:28:27
    Paramore
    2
    Dziś robiłam z mamą, wyszły pyszne !
    Bardzo smaczna, chrupiąca panierka i mięso nie jest suche, ale soczyste.
    Polecam!
  • gold-fish, 2010-02-08 10:22:23
    gold-fish
    1
    super kurczaczek, palce lizać! proponuje też pokroić na malutkie kawałeczki i ponakłuwać na wykałaczki- idealna przekąska na imprezę
  • cerveza, 2010-02-09 23:38:07
    cerveza
    uwielbiam Cię za ten przepis absolutnie kocham panierowane kurczaczki, a ten jest wybitny
    Komentarz
  • cerveza, 2010-02-10 15:15:48
    cerveza
    0
    taka sama sytuacja. przepis wypróbowałam i oceniam na 5.
  • gaga87, 2010-02-16 00:40:54
    gaga87
    1
    aż mi ślinka pociekła...
    nigdy bym sama nie wpadła na taką formę przygotowania kurczaczka. Jako amatorka kurzych piersi ( ) daję max

    Colesław również brzmi zachęcająco!
  • AnusiaPn, 2010-02-19 00:11:43
    AnusiaPn
    ehhh powiem tylko tyle: zgłodniałam pyszności!!!!!!!!
    Komentarz
  • Mimi87, 2010-02-19 16:41:50
    Mimi87
    2
    Zrobiłam dzisiaj na obiad i wszystkim smakowało, ale następnym razem doprawię bardziej samo mięso. Trochę pracochłonne jest, ale zdecydowanie warto
  • numb05, 2010-02-21 13:52:53
    numb05
    1
    robiłam, także mój panierkowy debiut oczywiście nie wyglądały nawet w 1/4 tak dobrze, ale smak - niebo w gębie. I nie takie znowu skomplikowane jak na początku się wydaje.
  • Silbia, 2010-02-24 11:27:43
    Silbia
    2
    Super przepis, troche pracochlonny - zwlaszcza jak sie zrobi za rzadkie ciasto nalesnikowe...
    A to podgotowane miesko... pychota!
    I dobry krupniczek wyszedl na wodzie z piersi
  • karolinusienka, 2010-02-25 10:02:53
    karolinusienka
    dodałam do ulubionych w planach wykonanie, moze na niedzielny obiad ??
    Komentarz
  • magdaka13, 2010-02-28 12:21:01
    magdaka13
    0
    Przetestowalam 2 dni temu - b. duzo roboty, szczegolnie dobilo mnie to panierowanie - a ja b. niecierpliwy czlowiek w kuchni jestem, ale smak - niezly, moze nie jak z KFC a z bistro. Jako danie obiadowe na 3 dni sprawdza sie znakomicie, pod warunkiem doprawienia salatki na rozne sposoby
  • gor, 2010-02-28 18:41:03
    gor
    1
    Kurczaka robiłam dziś na obiad, jednak uważam, że przy takich proporcjach przypraw jest trochę za mdły. Następnym razem będę musiała dodać więcej soli i o wiele więcej pieprzy cayenne. Za to panierka pysznie chrupiąca
  • mooonik, 2010-03-01 20:20:23
    mooonik
    2
    Pycha
    Długo się przymierzałam do tych polędwiczek i w końcu zrobiłam na obiad- trochę to brudna robota jest ale efekt rewelacyjny, dałam więcej pieprzu i paprykę ostrą, a kuraka ugotowałam w curry. Mięsko wilgotne, panierka chrupiąca - całość bardzo smaczna i na pewno zdrowsza niż w KFC
    W pełni zasłużona 5 za ten przepis
  • moniczorek, 2010-03-03 23:13:19
    moniczorek
    1
    Ukradlam przepis , zrobiłam i supe wyszlo...
  • Mrochna Tajemnica, 2010-03-06 22:22:05
    Mrochna Tajemnica
    1
    Robiłam dwa razy (naturalnie zapomniałam pieprzy ale mniejsza). Raz normalnie, ale potem zrobiła a'la McChicken Kupiłam bułkę taką do hamburgerów, zrobiłam sos majonezowy, sałata lodowa no i te CUDOWNE polędwiczki!
    Pychota w obu wersjach
  • aleksaa, 2010-03-11 16:31:16
    aleksaa
    2
    już kiedyś próbowałam, nie pamiętam czy to były dokładnie te proporcje ale faktycznie - jest to coś pysznego!!
    ps.Twoje zdjęcia są cudowne!!
  • katarzinka, 2010-03-17 12:53:45
    katarzinka
    0
    danie pyszne, choć ja doprawiałam po swojemu - ale każdy jak lubi doprawia
    nadaje się jak już ktoś napisał i na obiad i jako przystawka dla gości (wtedy lepiej mięsko w małych kawałeczkach przygotować)
  • Rycunia18, 2010-03-17 16:00:08
    Rycunia18
    1
    Jesteś Boska Przepis jest przepyszny zrobiłam wszystko tak jak powinno być i byłooo REwelacyjne
  • Apsik, 2010-03-17 16:51:40
    Apsik
    1
    Bardzo dobry przepis, trochę zabawy w kuchni ale bardzo przyjemnej
  • nadia07, 2010-03-18 11:06:57
    nadia07
    1
    Wczoraj wypróbowałam przepis, dodając więcej soli (zarówno do osolenia wody jak i do ciasta naleśnikowego) a także używając zamiast słodkiej papryki - ostrej Gdy spróbowałam ciasto było baaaaardzo ostre, zrobiłam go troszkę więcej, aby nie było, aż takiego piekiełka, choć ostre było i tak Kurczak jednak wyszedł rewelacyjnie..W sam raz, nie za ostry, ale specyficzny smak dało się wyczuć.
    Obtaczałam go tak, by tego ciasta naleśnikowego nie było za dużo. Panierka trzymała się rewelacyjnie. Kurak mi wyszedł całkiem ładny, tylko ciemniejszy niż na zdjęciu - nie spodziewałam się, że aż tak szybko spiecze się panierka. Kiedyś robiłam kurczaka z podobnego przepisu, ale ten był o niebo lepszy. Nie był suchy wewnątrz, a na zewnątrz pyszny i chrupiący. 5 gwiazdek ode mnie i od mojego Tżta, który jadł, aż mu się uszy trzęsły Jedno pytanie Jaką proporcje płatków dajecie do bułki tartej ? Czego więcej? czy po połowie?
  • pysiamn, 2010-03-18 14:46:30
    pysiamn
    Dzięki cieszę się że przepis tak przypadł Wam do gustu ...ja też go uwielbiam :P ...

    nadai a co do płatków to ja daje na oko ..ale mniej więcej po polowie
    Komentarz
  • Honey_Girl, 2010-03-19 10:59:26
    Honey_Girl
    1
    Świetny przepis. Kilka razy próbowałam zrobić kurczaka KFC ale niestety nigdy nie był on za dobry. Postanowiłam spróbować wyżej wymieniony przepis i mogę powiedzieć, że jest pyszny.
  • WhyNotPL, 2010-03-21 16:15:18
    WhyNotPL
    2
    Przepis świetny!
    wczoraj na obiad zaserwowałam tortillę z tym kurczakiem w środku. Do tego trochę sałaty lodowej, pomidorek, kukurydza, zielony ogórek, pikantny sosik i wyszło PRZEPYSZNIE! : ) kurczak jest naprawdę soczysty w środku a panierka idealna. Czytając wcześniejsze komentarze dodałam więcej przypraw do ciasta naleśnikowego, wyszło naprawdę pikantnie.
    Dzięki za świetny przepis! : ))
  • Luba, 2010-03-23 15:15:50
    Luba
    0
    Bardzo dobre, ale te płatki trzeba naprawdę dobrze rozdrobnić, bo faktycznie jak sa "za grube" to się nie chcą przykleić.
  • Smynio, 2010-03-26 15:19:47
    Smynio
    2
    Przyznaje również, że przepis jest pycha. Co prawda czuć troszkę posmak płatków, ale jest to dobrą alternatywą dla KFC. Sałatka coleslaw jest rewelacyjna ja dodałam trochę więcej majonezu bo jakoś tak mało było jak dla mnie... Ale to może propocje kapusty się u mnie zwiększyły. Smakuje jak ta ze sklepu :P czyli bardzo smaczna. Fotki zachęcają do wypróbowania przepisu.
  • kristi75, 2010-03-28 00:54:35
    kristi75
    0
    A ja się zawsze zastanawiałam jak się robi te kurczaki z KFC
    muszę je spróbować
    a wasze recenzje sprawiły że już bym je zjadła
    ktoś pisał że mu płatki nasiąkły tłuszczem
    przypuszczam że to była wina zbyt zimnego tłuszczu
  • magmaar555, 2010-03-28 12:42:20
    magmaar555
    Nie wiem tylko o co chodzi z tą polędwicą?Oprócz filetów z kurczaka robi się też polędwice?
    Komentarz
  • kristi75, 2010-03-28 23:32:39
    kristi75
    magmaar555 polędwiczki z kurczaka to jest ta część fileta (piersi)co jest taka luźna ona jest dużo miększa od reszty piersi
    Komentarz
  • DoraBe, 2010-03-29 00:15:32
    DoraBe
    Ja też zrobiłam ten przepis. Wyszło bardzo dobre. Co prawda na drugi raz zrobie troche mniej gęste ciasto naleśnikowe i dodam więcej ostrych przypraw. Troche mnie irytowało obtaczanie "klucha" w mieszance bułki tartej i płatków kukurydzianych bo sie ta panierka zbrylała, ale efekt końcowy wart tej roboty. Może nie za lekkostrawne to danie ale warto czasem poszaleć.
    Colesław genialny !!! Dzięki za przepis.
    Komentarz
  • DoraBe, 2010-03-29 00:18:04
    DoraBe
    0
    acha, jeszcze ocena
  • magmaar555, 2010-03-31 21:36:16
    magmaar555
    Dzięki za odpowiedź, nie wiedziałam tego.Ogólnie przepis super!Napewno kiedyś zrobię!
    Komentarz
  • Ewelosa, 2010-04-08 08:45:00
    Ewelosa
    0
    Zdjęcie wygląda tak iż mam ochotę biec do kuchni i zrobić takiego kurczaczka. Mniammmmciu

    A sałatka koniecznie do sprawdzenia
  • niezniszczalna, 2010-04-08 21:59:23
    niezniszczalna
    1
    uwielbiam Twoje przepisy, plusy za dokładny opis, czytelną listę składników, super zdjęcia! no i ten smak!
  • ewaw71, 2010-04-09 19:53:11
    ewaw71
    -2
    Smakuje wyśmienicie!
  • Sensuel, 2010-04-10 18:34:54
    Sensuel
    -2
    Zrobiłam dzisiaj na obiadek.Rewelacja!!!Tylko coś to ciasto mi słabo się dosmażyło :/.Będę roboła częściej tak przyrządzoną pierś z Colesławem.Co prawda kupnym,ale też był znakaomity :P
  • tonieani, 2010-04-12 15:06:00
    tonieani
    0
    Zrobiłam ostatnio samo mięsko. I gorąco polecam, faktycznie wilgotne w środku z chrupiącą panierką (chociaż mi wyszła za ostra, tak mi się sypnęło więcej:P) Na pewno zrobię jeszcze nie raz
  • Nikka1221, 2010-04-13 22:59:49
    Nikka1221
    ale mi slinka cieknie na Coleslawa...mmmm... a TZ chyba mnie ozloci jak mu zaserwuje jego ulubnionego kuraka hahaha!dzieki Pysiu!
    Komentarz
  • Nikka1221, 2010-04-13 23:04:27
    Nikka1221
    zapomnialam punkcikow
    Komentarz
  • malwowa, 2010-04-14 08:51:31
    malwowa
    zdjęcia wyglądają naprawdę smakowicie aż chciałoby się zjeść monitor !
    Komentarz
  • krolowazimy, 2010-04-18 12:57:32
    krolowazimy
    Za każdym razem, kiedy jem w KFC zastanawiam się, jak oni to robią? Uwielbiam tę panierkę.

    Jutro biegnę do sklepu po płatki i próbuję Twojego przepisu
    Komentarz
  • kacha_1997, 2010-04-21 18:57:17
    kacha_1997
    1
    Zrobiłam, naprawdę pyszne.!
    Wszyskim smakowało.!
    Zawsze się zastanawiałam jak je zrobić, a ten przepis jest naprawdę świetny!
  • BADweasel, 2010-04-25 23:08:05
    BADweasel
    ojojoj, a ja sienie dołączę do tych zachwytów przepis trzeba poważnie zmodyfikować... zdecydiowanie mniej bułki(!) i zdecydowanie więcej przypraw
    Komentarz
  • aplikacja24, 2010-04-30 08:36:39
    aplikacja24
    0
    to jest to, co mój mąż lubi najbardziej
  • laylaaa, 2010-04-30 11:16:07
    laylaaa
    1
    właśnie przed chwilą zrobiłam, w smaku niezłe, na 4, bo pomimo tego, że sypnęłam naprawdę sporo ostrej papryki, pieprzu i soli nie było w ogóle pikantne.
  • SleepingBeuty, 2010-04-30 14:45:45
    SleepingBeuty
    O boże ! Aż mi ślinka poleciała , tyle czasu szukałam dobrego przepisu na kurczaczki a'la KFC i własnie je znalazłam . Nie moge napatrzyć się na zdjęcie w poniedziałek koniecznie przyrządze !
    Komentarz
  • katey, 2010-05-03 21:26:47
    katey
    2
    jak dla mnie bomba!! wlasnie dzis byly na obiad!! i pomimo ze w wersji lagodniejszej to i tak dla mnie i malza super!
  • neomi76, 2010-05-05 09:26:07
    neomi76
    1
    Rewelacyjny, wcale nie uważam że jest aż tak dużo roboty. Co np. z lepieniem pierogów- to jest dopiero gehenna
    Składniki mieszałam na oko, ciasto naleśnikowe trzeba zrobić faktycznie gęste i polecam naprawdę dużo chilli- mnie sie sypnęło i myślałam że będzie palić ale było tak akurat.
  • dorotkaaa892, 2010-05-05 10:40:10
    dorotkaaa892
    1
    Jak dla mnie rewelacja! Nie mam zdolności kulinarnych, a to zrobiłam i było bardzo smaczne! Tak jak w przepisie - ciasto trzeba zrobić naprawdę gęste. Przyznaję, nie dodałam za dużo ostrej papryki, ale to dlatego, że nie bardzo przepadam za ostrymi potrawami. Świetnie, że dodałaś zdjęcia. Robią smaka!
  • kamilak, 2010-05-06 02:42:16
    kamilak
    0
    Chodzil za mna ten przepis juz dobre dwa miesiace. Dzis ugotowalam filety jak zwykle na parze i wiedzialam, ze na kolacje KFC musi byc!
    Uwielbiam modyfikowac przepisy, wiec i tego nie oszczedzilam. Panierowalam kurczaka w mieszance z maki pelnej, na to otreby owsiane i smazone na malej ilosci tluszczu.
    Zrobilam tyle, ze bylam pewna, ze wystarczy na drugi dzien, ale maz wmlocil wszystko ;-)
    Coleslaw pyszny!

    :pysiamn: Dziekuje za wspanialy przepis! Na pewno na stale zagosci w mojej kuchni, bede robic w roznych wersjach w zaleznosci od pomyslu i nastroju
  • fajnaciziadobrzemizia, 2010-05-15 13:02:10
    fajnaciziadobrzemizia
    2
    przepis jest mega ;D
    kfc może mi naskoczyć ;D
    a ciasto faktycznie musi być bardzo gęste. za pierwszym razem zrobiłam zbyt rzadkie za to teraz robię taki trochę cement, beton czy coś ;] i jest ok ;]
  • Nikaaa152, 2010-05-17 20:12:00
    Nikaaa152
    1
    Wczoraj zrobiłam i wyszły naprawdę pyszne. Trochę płatki nie chciały się "kleić", ale może za mało je rozdrobniłam?
    PS.Miał być też Coleslaw, ale zamiast kapusty kupiłam sałatę lodową
  • Alexandraa, 2010-05-21 09:46:01
    Alexandraa
    0
    Smakuje świetnie, teoretycznie łatwe w przyrządzeniu. Niestety nie wyszło pikantne widocznie trzeba dodać więcej przypraw i tak jak już niektóre dziewczyny napisały mi też panierka nie chciała się przykleić. Następnym razem chyba faktycznie trzeba porządnie rozdrobnić.
    Całość: super.
  • marta954, 2010-05-23 21:24:06
    marta954
    0
    Pycha! Najlepiej "oprzyrządowany" kurczak jakiego jadłam! Wszyscy w rodzinie się zajadają. Opis jest bardzo czytelny, wszystko krok po kroku. 5!
  • White Cafe, 2010-05-24 14:25:21
    White Cafe
    0
    Wow, kurczak wyszedł identycznie jak Twój. mięsko jest bardzo soczyste, wręcz idealne. Dodałam od siebie jeszcze pół łyżeczki czosnku a resztę proporcji jak u Ciebie i jak dla mnie było bardzo delikatne więc następnym razem dodam jeszcze jedną łyżeczkę chili żeby poczuć piekło Ogólnie przepis jest the best!
  • rima19, 2010-05-25 23:50:21
    rima19
    świetny ten kurczak. już drugi raz robiłam ja daję mniej chili bo dla mnie za ostry
    Komentarz
  • rima19, 2010-05-25 23:51:25
    rima19
    0
    i zapomniałam o ocenie oczywiście należy się najwyższa
  • askor90, 2010-05-28 15:51:10
    askor90
    -2
    Zrobiłam dzisiaj na obiad. Wszystko smaczne, ale dużo pracy z panierowaniem.
  • emalam, 2010-05-31 17:07:43
    emalam
    0
    Świetny przepis!!! Od dziś będę panierować prawie wszystko nie w zwykłej panierce a w tej podanej w przepisie.
  • monisia104, 2010-06-03 18:23:12
    monisia104
    -1
    oceniam TYLKO COLESLAWA.
    nigdy nie jadłam tej sałatki w KFC, więc nie mam punktu odniesienia.
    ta z tego przepisu była bardzo smaczna, ale bez ochów i achów. może jest to kwestia nieodstawienia sałatki na kilka godzin - nie miałam tyle czasu i czekała w lodówce ok 30 minut.
    zamiast octu winnego dałam jabłkowy.
    pewnie jeszcze do niej wrócę, ale nie jest to coś nadzwyczajnego
  • katrinkapraga, 2010-06-04 21:43:51
    katrinkapraga
    Fajny pomysł, moja mama (choć nigdy nie jadła chyba w kfc) jest fanką tych pysznosci!!!! Sądze, jednak że cieplutkie są smaczne, ale zimne jeszcze pyszniejsze z jakimś fajnym sosikiem jako dip!!! Pozdrawiam!
    Komentarz
  • anecia251z, 2010-06-11 14:27:42
    anecia251z
    1
    mój kurczak wyszedł nieco suchy. co robię nie tak? proszę o odpowiedź.
  • klaudiaphelps, 2010-06-18 10:32:02
    klaudiaphelps
    1
    Brdzo dobre tylko kurczak trochę za suchy...
  • cerveza, 2010-06-18 10:37:16
    cerveza
    a trzymacie go po ugotowaniu w tej wodzie aż nie wystygnie?
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-06-18 13:43:11
    pysiamn
    Dokładnie jak dostrzegła cerveza : cyt : z przeisu :Zostawiamy do ostygnięcia...i trzymamy w wodzie do chwili panierowania....Dzieki temu kurczak jest wilgotny w środku... "... mi nigdy nie wyszedł suchyyyy :?
    Komentarz
  • anecia251z, 2010-06-18 22:48:26
    anecia251z
    Właśnie tak zrobiłam. Trzymałam kurczaczka w wodzie aż wystygła. Może za długo się gotował?
    Komentarz
  • jaimojemarzenia, 2010-06-23 23:28:20
    jaimojemarzenia
    a ja robilam kurczaka wg przepisu, jednak zrezygnowalam gotowania, a i tak wyszedl bardzo dobry. sekret tkwi w panierce
    Komentarz
  • kadi91, 2010-06-25 10:47:35
    kadi91
    Mmm mniam!;D Na pewno są pyszne, zaraz je wypróbuje
    Komentarz
  • Claire91, 2010-06-29 11:54:36
    Claire91
    2
    bardzo dobry przepis-robiłam tak wczoraj, kurczak wyszedł pyszny-chociaż nie smakuje jak z KFC .Mięso w środku jest soczyste ,jednak do ciasta naleśnikowego lepiej dodać dużo chili bo inaczej nie czuć w ogóle
  • Nutka d, 2010-07-07 19:18:03
    Nutka d
    2
    cudne jestem zachwycona!
  • znikajac, 2010-07-08 13:36:29
    znikajac
    pyszności, wyglądają jak te z KFC! Dzisiaj już mi się nie chcę bawić w panierowanie itp, ale KONIECZNIE wypróbuję !
    Komentarz
  • nieznajoma19, 2010-07-13 13:07:31
    nieznajoma19
    1
    Robiłam ostatnio i kurczak był pyszny
  • PAUL7403, 2010-07-13 22:02:16
    PAUL7403
    Właśnie wyciągnęłam mięso z zamrażarki takiego mi smaka dziewczyny narobiłyście.Jutro będzie pyszny obiadek tylko żeby wyszło bo mnie mężuś taboretem potraktuje
    Komentarz
  • kasiaj85, 2010-07-15 19:07:36
    kasiaj85
    1
    Wszystko bardzo smaczne, kruche, zrobiłam do tego "sos firmowy" czyli zmieszane pół łyżeczki musztardy, dwie majonezu i spory kleks keczupu (taki zawsze robię do tostów itp).
    Jedyne co to dałam chyba za dużo (choć proporcjonalnie wg przepisu) bułki tartej, następnym razem dam jej zdecydowanie mniej. Bardzo dobre, mężowi smakowało!
    tak jak napisane w przepisie, dobre jest też na zimno następnego dnia, aczkolwiek zostało liche 5 sztuk
  • _Desolation, 2010-07-16 18:33:48
    _Desolation
    1
    Spróbowałam tylko kurczaki
    Wszystko pyszne,jedyny minus to, jak większość dałam tak jak w przepisie do środka za mało pieprzu cayenne i soli, bo zdecydowanie szczypta soli to za mało jak dla mnie
  • Heledore, 2010-07-20 15:03:36
    Heledore
    Kurczaczki przypyszne
    Komentarz
  • MamKalosze, 2010-07-21 02:22:23
    MamKalosze
    1
    o Matko i Córko!!! mój ulubiony kurczak!!! Dopiero co się zarejestrowałam a już kocham to forum!!! ja nie wiem gdzie ja byłam ze ja o nim nie wiedziałam wcześniej
  • ewa_ sz, 2010-07-27 22:36:06
    ewa_ sz
    JUTRO SPRÓBUJĘ. MYŚLĘ,ŻE JEST PYSZNY.PANIEROWANIE MNIE NIE PRZERAŻA
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-07-28 07:40:30
    pysiamn
    Ewo ...recenzja cyt :..."MYŚLĘ,ŻE JEST PYSZNY"... więc daje 4 gwiazdki
    Komentarz
  • ewa_ sz, 2010-07-30 11:19:54
    ewa_ sz
    WCZORAJ UGOTOWAŁAM OBIAD WG TWOJEGO PRZEPISU. UDAŁ SIĘ REWELACYJNIE. WSZYSTKIM SMAKOWAŁO. DZIŚ Z CZYSTYM SUMIENIEM DAŁABYM 5.
    Komentarz
  • Margaux, 2010-07-30 19:48:49
    Margaux
    0
    kurczak świetny, ale najbardziej smakowała mi sałatka to chyba przez ten cukier puder... pycha
  • Pebles, 2010-07-31 12:45:41
    Pebles
    1
    kurczak wychodzi przepyszny , supre pasuje do torilli , bardzo łatwo sie go przyrządza jedyny minus mam później dużo do zmywania
  • kasiunia920, 2010-08-04 00:38:17
    kasiunia920
    juz wiem co zrobie w niedziele naobiad jak bedzie smakowac z indyka ?
    Komentarz
  • kasiunia920, 2010-08-04 01:13:09
    kasiunia920
    0
    a o ocenie zapomniałąm
  • moooniaaaa, 2010-08-12 12:31:04
    moooniaaaa
    2
    Robiłam przedwczoraj i pycha!
    - Zrobiłam z dwóch piersi z kurczaka i starczyło na porządny obiad dla dwóch osób. Trochę się zdziwiłam bo przeważnie jak robiłam coś z kuraka to ledwo pół fileta w siebie wciskałam. Aż tak skurczył się w gotowaniu?
    - Po ugotowaniu kurczak siedział jeszcze w wodzie chyba z 2-3h bo zrobiłam za wcześnie. Ale był soczysty!
    - do obtaczania nie użyłam bułki tartej bo nie miałam, tylko samych płatków i było ok.
    - zamiast sałatki zrobiłam sos czosnkowy,do tego frytki, też fajny zestaw
    - duuużo chilli, papryki, czosnku granulowanego - nie bójcie się, ja dałam tego mnóstwo, bałam się, że przesadziłam,a wręcz przeciwnie, jeszcze więcej by nie zaszkodziło
    Podsumowując, przepis ŚWIETNY!
  • moooniaaaa, 2010-08-12 16:03:10
    moooniaaaa
    Chciałam jeszcze dodać, że danie nie jest kasochłonne
    Ja za całe potrzebne zakupy zapłaciłam ok.15 zł. !
    Komentarz
  • selene211, 2010-08-13 19:00:24
    selene211
    2
    Własnie zjadłam pycha ...przepis fantastyczny żałuje tylko że nie podwoiłam porcji cayenne i pokriłam za duże kawałki następnym razem próbuję sałatkę
  • ewelline, 2010-08-22 13:44:16
    ewelline
    2
    Kurczaczek jest rewelacyjny!!!! sałatka rozwieź smaczna !!! Ten przepis zagości u mnie na stale!!!
  • maalwiinkaa2, 2010-08-22 14:07:53
    maalwiinkaa2
    Wyszło bardzo pysznie robiłam tylko kurczaczka z przepisu. Następnym razem muszę dać więcej płatków. W kuchni czeka jeszcze porcja dla Brata ale nie wiem czy doczeka tak mi smakowało
    Komentarz
  • _nasti, 2010-08-22 21:37:09
    _nasti
    1
    Bardzo przyjemny i łatwy przepis...
    zwłaszcza na miłe spotkania ze znajomymi^^
  • aktaga13, 2010-08-24 14:13:42
    aktaga13
    2
    proste wykonanie, pyszny smak. mięsko od razu zniknęło ze stołu! przepis przejrzysty i rzeczowy
  • marima, 2010-08-26 09:42:23
    marima
    bardzo zainteresował mnie ten przepis i zrobię to na obiadek w niedzielę, bo mam gości i wtedy ocenię

    mam jednak pytanko, czy tego Colesława mogę zrobić w sobotę przypuśćmy o 20, a podać go na obiad o 13 w niedzielę,wiem że musi się przegryźć, ale czy nie będzie za długo w lodówce?
    Komentarz
  • gabi222, 2010-08-28 13:08:24
    gabi222
    nie ma co trzeba spróbować
    Komentarz
  • anulinka2009, 2010-08-28 13:58:29
    anulinka2009
    2
    Pychotka, która na stale zagościła w moim menu. Colesław jest jeszcze lepszy na drugi dzień, bo kapusta mięknie, więc sugeruję zrobić w sobotę.
  • marima, 2010-08-29 22:23:05
    marima
    3
    dzisiaj przetestowałam przepis, mimo że popełniłam kilka drobnych błędów, to jednak kurczaczek i sałatka wyszła pyszna przepis na 5, bo udało się mimo moich marnych zdolności kulinarnych
  • wrona88, 2010-09-10 21:23:31
    wrona88
    1
    Super przepis!!!
    Tylko ja za duzo zrobiłam tego ciasta naleśnikowego i nie bylo tak pikantne jak chciałam.
    Mąz zajadał sie że aż mu sie uszy trzęsły
  • kaska20_2005, 2010-09-13 14:42:31
    kaska20_2005
    rewelacja, te z kfc to moga się schowac, polecam robi się szybko.... gotując pierś z kurczaka do wody dodałam troche wegety smacznego!!!
    Komentarz
  • ilo16na, 2010-10-29 21:16:41
    ilo16na
    Probowalam juz jakis czas temu i nie wyszlo.Nie bardzo chcialo mi sie przyklejac(ta bulka tarta z platkami) i glowny problem:

    mieso po usmazeniu w tej panierce smakowalo jak gotowane..(prawie jak mieso z rosolu..)nie wiem jak wytlumaczyc..nie mialo smaku smazonego i przypraw tylko takie mieso z rosolu -domyslam sie ze malo przypraw ale zapach byl gotowanego miesa z zupy.

    I wrzuca sie do gotujacej wody czy do zimnej i gotuje razem 20 min?
    Komentarz
  • pysiamn, 2010-10-29 21:32:26
    pysiamn
    jak z rosołu :? Gotowałaś z warzywami ???
    Jak mięso gotowane w osolonej wodzie może smakować jak z rosołu ;?
    Nic nie moge doradzić ...paza tym, że nam nigdy nie smakowało jak z rosołu ;/
    Gotuje w zimnej osolonej wodzie i nie poł dnia ...
    Potem zostawiam w tej wodzie az do kiedy ostygnie i przed smarzeniem odsączam i obtaczam jak opisałam w przepisie ...
    Ciasto nalesnikowe i ten "kluch" szybko siup do bułki z płatkami...

    U mnie tak to wygląda
    A o rosole nic nie wiem
    Komentarz
  • Briongloid, 2011-05-11 20:34:57
    Briongloid
    w życiu nie wpadłabym na to by ugotować kurczaka a potem opanierować go podobnie z ciastem do obtoczenia kurczaka. Tak mnie ten przepis zaskoczył, że na pewno go zrobię Zwłaszcza, że ja lubie PIEKŁO
    Komentarz
  • inssanity, 2011-05-17 19:52:43
    inssanity
    -2
    zaciekawiona przepisem wypróbowałam i muszę przyznać, że to świetny pomysł! tylko szkoda że się właśnie skończyło...
    ja wrzuciłam do gotującej się wody na 15 min i wcale nie smakuje jak z rosołu najlepsze z sosem czosnkowym...
  • anivero, 2011-05-20 20:01:06
    anivero
    1
    Pychota! Dzisiaj zrobiłam z frytkami i Twoją sałatką Coleslaw. Mimo, ze sałatka stala w lodówce krótko, coś ponad pół godz. była przepyszna.
    A robiłam z dwóch podwójnych filetów ale dwie łyżeczki pieprzu i jedna papryki w zupełności wystarczyło, troszke wiecej soli dodałam. Na pewno jeszcze wrócę do Twojego przepisu i to nie raz
  • xmalutkax88, 2011-11-21 20:50:13
    xmalutkax88
    0
    hmm.. musze przyznac ze robilam krok po kroku jak w opisie no i.. wyglada ze wyszlo.. ale nie smakuje jakos wow.. dodalam duzo wiecej chili niz w przepisie gdyz inni to polecali obtaczalo sie latwo pieklo sie szybko ale nie podobne jest ani troche w smaku do tych z kfc i czuc strasznie smak płatkow.. i lekko slodkawe to przez nie jest mimo ze platki bez dodatkow.. ogolnie.. to byl chyba ost. raz gdy je zrobilam
  • parlance, 2011-11-22 10:03:54
    parlance
    mm.. pysznie wyglada
    wole zjesc takie niz te tluste i nie wiadomo jakie z kfc.
    Komentarz
  • Burlonetka, 2011-11-24 12:41:29
    Burlonetka
    Nie smakuje jak kurczak z KFC i faktycznie jest bardzo pracochłonne. Z trójką dzieci plątających się między nogami praktycznie nie wykonalne Ale ogólnie przepis warty wypróbowania. Dzieci były zachwycone
    Komentarz
  • motocomfort, 2012-01-09 19:07:28
    motocomfort
    1
    Przed chwilką jadłam ten komplecik, i tak... surowka bardzo fajna, ale kropką nad i było dodanie łyżki kremu chrzanowego, a co do kuraka- przypraw dodałam znacznie więcej niż w przepisie, ale czegoś jeszcze brakuje, do KFC niestety nie dorasta, ale pomysł ciekawy.
  • sweetsassy, 2012-03-11 23:09:04
    sweetsassy
    1
    Dzisiaj wypróbowałam przepis na kurczaka w nowej panierce i naprawdę wyszedł pyszny, chociaż nie gotowałam go na początku ani w rosole ani w wodzie bo mój mąż nie lubi mięsa gotowanego za długo. Więc optoczyłam go tylko w tym cieście , panierce i usmarzyłam na złoty kolor naprawde wyszły pyszne i miesko delikatne, soczyse i mięciutkie mój mąż był zachwycony. Dziękuję za przepis. A jak ktoś chce naprawde pikantne to naprawde musi sporo nasypać przypraw. Pozdrawiam wszystkich
  • Hosenka*, 2012-04-03 12:50:57
    Hosenka*
    0
    Niestety, w smaku daleko do KFC :/
  • pandzia25, 2012-04-12 14:16:02
    pandzia25
    Przepis super.
    Na pewno wypróbuje.
    I to jeszcze w tym tygodniu.
    Uwielbiamy takiego kurczaczka, a dorobie jeszcze sos czosnkowy do tego to już w ogóle będzie mniami
    Komentarz
  • pandzia25, 2012-04-14 21:38:22
    pandzia25
    0
    Przepis REWELACYJNY!!!!!!!!!!!
    Kurczaczek pyszczny, zajadaliśmy z sosikiem czosnkowym i pieczonymi ziemniaczkami! Od dzsiaj na stałe będzie gościć na naszym stole.

    Bardzo mu blisko do tego z KFC, maksymalnie chrrrrupiący!
  • stokholm, 2012-04-19 19:27:12
    stokholm
    1
    Bardzo fajny przepis. Będę do niego wracać. Taki obiad nie jest specjalnie pracochłonny a efekty naprawdę smakowite. Dzięki za inspirację!
  • liebell, 2012-04-23 13:14:49
    liebell
    -1
    Fenomenalne! Mój chłopak był zachwycony a to się bardzo rzadko zdarza ;D Również mam zamiar robić częściej. Przepisa jest dobrą alternatywą dla panierowania w bułce tartej i robi wrażenie
  • MarkizaIdalia, 2012-05-29 22:09:16
    MarkizaIdalia
    Wolałabym nie jadać w KFC ale zawsze mnie tam ciągnie na stripsy z frytkami Wiem, że ten przepis nie należy do dietetycznych przez smażenie na głębokim oleju, ale na pewno będzie pyszne i będzie tego dużo za mniejsze pieniądze. Nie mogę się doczekać kiedy wypróbuję
    Komentarz
  • EvelineV, 2012-06-13 02:01:04
    EvelineV
    Ja robiłam podobnego kurczaka, ale z surowego mięsa. Nie smażyłam w głębokim tłuszczu, tylko normalnie, jak kotlety. Jest wilgotny w środku i smaczny. Nie widzę potrzeby, żeby go podgotowywać. I ja dodaję przyprawę Kamis Złoty kurczak, czy jakoś tak. To jedyna potrawa, do której mi pasuje ("marynuję" w tej przyprawie kawałki kurczaka przez czas wykonywania ciasta i do samego ciasta też trochę dodaję).
    Komentarz
  • solange421, 2012-08-22 17:35:55
    solange421
    -1
    zrobiłam, kurczak super
    ja lubie jeść go z sosem słodkim chili
  • monyczkaaa, 2012-12-05 13:57:51
    monyczkaaa
    0
    Dla mnie trochę bezsensem jest gotowanie kurczaka. Wystarczy surową pierś osuszyć (wtedy ciasto naleśnikowe lepiej się trzyma), posypać sporą ilością soli, pieprzu i papryki i resztę robić jak w przepisie. Kurczak smaży się bardzo szybko i wychodzi naprawdę wilgotny a nie napchany wodą... Dod
  • AdHd1986, 2012-12-06 23:28:36
    AdHd1986
    0
    "najlepiej obtaczać do okoła osi dłuższego boku poledwiczki " - to mi się najbardziej podoba
  • Blacky, 2012-12-20 16:24:18
    Blacky
    0
    Właśnie zrobiłąm - nie identyczne jak w KFC, ale PRZEPYSZNE! Dzięki za przepis.
  • studentkaAM, 2013-01-26 09:46:59
    studentkaAM
    0
    O kurczak,ale dobry wyszedl ten... kurczak Faktycznie moze nie jak w KFC, ale na prawde dobry Takie moje spostrzezenia:
    - bardzo dlugo sie go robi
    - Jakos ta panierka platkowo-bulkowa nie chciala sie trzymac i wszystko odpadalo, splywalo Ciasto nalesikowe bylo bardzo geste, wiec nie wiem czego to byla wina...
    - Za malo doprawiony wychodzi ten kurczaczek z w/w proporcji. Trzeba dodac o wiele wiecej pieprzu, soli i papryki i wtedy bedzie super.

    Z plusow: fajny smak, miekkie miesko.
  • agiii01, 2013-01-30 12:40:58
    agiii01
    0
    muszę koniecznie wypróbować!
  • IvyTheBlueBird, 2013-02-02 02:37:33
    IvyTheBlueBird
    1
    Dzięki wielkie za przepis!
    Mi wyszedł bardzo smacznie i w końcu pokazałam rodzinie, że jednak potrafię ugotować coś po czym się nie zatrują
    Dzięki ^^
  • Mion, 2013-06-30 14:21:55
    Mion
    0
    Wyszło super, zjedliśmy z TŻ z sosem majonezowo-czosnkowym. Dzięki za przepis ))
  • j_ka, 2014-05-19 09:22:50
    j_ka
    0
    Mięsko pyszne, wilgotne. Na pewno będę powtarzać. Surówki nie ocenię, bo robiłam wg swojego sprawdzonego przepisu.
  • Inulinus, 2014-10-03 16:02:24
    Inulinus
    0
    Ja nie jadam mięsa, ale zrobiłam dziś na obiad TŻtowi i smakowało. Mówił, że w sam raz ostre. Surówka też bardzo smaczna Następnym razem spróbuję bez gotowania mięsa jak radzą inne wizażanki.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Ratatuj
  • Mniam: 27
    Deserowa kaszka manna z malinami
  • Mniam: 1
    Tikka Masala
  • Mniam: 1
    Zupa fasolowo-pomidorowa

Zamknij