Sos ogórkowo-chrzanowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-01-19
  • Sos ogórkowo-chrzanowy

Składniki:

Przygotowanie:

Ogórki konserwowe kroimy drobniutko, wrzucamy do miseczki. Dodajemy 3 wyciśnięte ząbki czosnku. Do tego przecieramy przez sitko sporo majeranku. Następnie dajemy 2 łyżki chrzanu (wszystko zależy od tego, jak ostry chcemy uzyskać sos) i 2 łyżki majonezu. Śmietany dodajemy "na oko", starając się uzyskać konsystencję gęstego sosu. Należy jednak pamiętać, że majonez i śmietana to tylko dodatek do ogórków, które mają być głównym składnikiem i nie mogą pływać w śmietanie. Na koniec wszystko solimy, pieprzymy wedle uznania i wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby się przegryzło.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe