Kurczak po indyjsku

autor: , kategoria: z drobiu, dieta South Beach, kuchnia indyjska , dodano: 2010-01-19
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kurczak po indyjsku
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kurczak po indyjsku

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokroić w kostke, dość mocno posolić i popieprzyć, usmażyć na łyżce oliwy. Zdjąć z patelni. Na tą samą patelnię wrzucić drobno pokrojoną cebulę, posiekany czosnek, curry i imbir, smażyć około 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać podzielonego na małe różyczki kalafiora, bulion i mleko kokosowe. Dusić pod przykryciem aż kalafior zmięknie. Dołożyć usmażonego kurczaka i dusić jeszcze kilka minut, bez przykrycia, aż sos trochę zgęstnieje. Podawać solo lub z ryżem pełnoziarnistym.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • moria44, 2012-10-10 13:52:53
    moria44
    0
    Mistrzostwo świata!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem