Kurczak po indyjsku

autor: , kategoria: z drobiu, dieta South Beach, kuchnia indyjska , dodano: 2010-01-19
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kurczak po indyjsku
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kurczak po indyjsku

Składniki:

  • filet z kurczaka [0.5 kg]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • curry [2 łyżki]
  • imbir [1 łyżeczka] (mielony)
  • kalafior [1 szt.] (mały)
  • mleko kokosowe [1 op.] (puszka, mleko light)
  • bulion [0.5 szklanki]

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka pokroić w kostke, dość mocno posolić i popieprzyć, usmażyć na łyżce oliwy. Zdjąć z patelni. Na tą samą patelnię wrzucić drobno pokrojoną cebulę, posiekany czosnek, curry i imbir, smażyć około 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać podzielonego na małe różyczki kalafiora, bulion i mleko kokosowe. Dusić pod przykryciem aż kalafior zmięknie. Dołożyć usmażonego kurczaka i dusić jeszcze kilka minut, bez przykrycia, aż sos trochę zgęstnieje. Podawać solo lub z ryżem pełnoziarnistym.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Co przyspiesza metabolizm? 10 skutecznych sposobów

Komentarze

  • moria44, 2012-10-10 13:52:53
    moria44
    0
    Mistrzostwo świata!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką