Fondue czekoladowe

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2009-10-24
  • Fondue czekoladowe

Składniki:

Przygotowanie:

Czekoladę w proszku rozprowadzić gorącą wodą, dodać gorzką czekoladę, dokładnie rozpuścić, doprawić aromatem. Podgrzać, przelać do specjalnego naczynia. Podawać z obranymi owocami (mandarynkami, pomarańczami i winogronami), maczanymi w czekoladowym fondue.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • shiral, 2009-12-30 09:41:34
    shiral
    1
    Za aromatem nie przepadam, więc nie dodaję. Do całości warto dodać śmietanę kremówkę, nabierze wtedy takiej lekkości. Jeśli obie czekolady są wysokiej jakości fondue wychodzi znakomicie.
  • gaga87, 2010-01-10 20:29:37
    gaga87
    1
    wygląda strasznie apetycznie, aż mi ślinka pociekła
    za to max gwiazdek

    co do czekolady w proszku, ma to być taka do picia?
    specjalne naczynie to naczynie do founde? nie da się tego jakoś ominąć?
  • kropka75, 2010-01-11 09:29:14
    kropka75
    1
    Dla czekoladożerców uczta.
    Jednakże trzeba odpowiednio dobrać gości, bo taka płynna, gęsta czekolada potrafi zemdlić po dwoch kęsach i cała nasza praca pójdzie na marne.
    Ja nie robię, bo szkoda zachodu na dwa gryzki, ale ciekawy deser, więc 4.
  • aleksaa, 2010-04-18 21:20:07
    aleksaa
    nic dziwnego że zdjęcia kuszą skoro są z gazet, chyba przestane je kupować bo przepisy i tak wrzuca Smaczny...
    Komentarz
  • klada, 2010-05-17 22:28:11
    klada
    A do czego można jesc to cudo?
    Komentarz
  • Qunnie, 2010-08-30 21:38:17
    Qunnie
    skąd się bierze czekoladę w proszku?? czy to jest zwykłe gorzkie kakao??
    ja zawsze robiłam czekoladowe fondue z gotowej czekolady ale jest dość droga i trudno dostępna
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)