Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Fondue czekoladowe

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2009-10-24
  • Fondue czekoladowe

Składniki:

Przygotowanie:

Czekoladę w proszku rozprowadzić gorącą wodą, dodać gorzką czekoladę, dokładnie rozpuścić, doprawić aromatem. Podgrzać, przelać do specjalnego naczynia. Podawać z obranymi owocami (mandarynkami, pomarańczami i winogronami), maczanymi w czekoladowym fondue.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • shiral, 2009-12-30 09:41:34
    shiral
    1
    Za aromatem nie przepadam, więc nie dodaję. Do całości warto dodać śmietanę kremówkę, nabierze wtedy takiej lekkości. Jeśli obie czekolady są wysokiej jakości fondue wychodzi znakomicie.
  • gaga87, 2010-01-10 20:29:37
    gaga87
    1
    wygląda strasznie apetycznie, aż mi ślinka pociekła
    za to max gwiazdek

    co do czekolady w proszku, ma to być taka do picia?
    specjalne naczynie to naczynie do founde? nie da się tego jakoś ominąć?
  • kropka75, 2010-01-11 09:29:14
    kropka75
    1
    Dla czekoladożerców uczta.
    Jednakże trzeba odpowiednio dobrać gości, bo taka płynna, gęsta czekolada potrafi zemdlić po dwoch kęsach i cała nasza praca pójdzie na marne.
    Ja nie robię, bo szkoda zachodu na dwa gryzki, ale ciekawy deser, więc 4.
  • aleksaa, 2010-04-18 21:20:07
    aleksaa
    nic dziwnego że zdjęcia kuszą skoro są z gazet, chyba przestane je kupować bo przepisy i tak wrzuca Smaczny...
    Komentarz
  • klada, 2010-05-17 22:28:11
    klada
    A do czego można jesc to cudo?
    Komentarz
  • Qunnie, 2010-08-30 21:38:17
    Qunnie
    skąd się bierze czekoladę w proszku?? czy to jest zwykłe gorzkie kakao??
    ja zawsze robiłam czekoladowe fondue z gotowej czekolady ale jest dość droga i trudno dostępna
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo