Zupa z kurek

autor: , kategoria: zupy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-29
  • Zupa z kurek

Składniki:

  • kurki grzyby [50 dag]
  • masło [1 łyżka]
  • sok z cytryny [2 łyżki]
  • śmietana [4 łyżki]
  • wino białe wytrawne [4 łyżki]
  • przyprawa warzywna [1 łyżeczka]
  • natka pietruszki [0.5 pęczka]
  • tymianek [1 łyżeczka]
  • rozmaryn [1 łyżeczka]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]
  • bulion [1.5 l] (warzywny)

Przygotowanie:

Oczyszczone grzyby pokroić w paski i podsmażyć na maśle. Cytrynę umyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Wywar doprawić przyprawą warzywną, ewentualnie solą, pieprzem i połączyć z grzybami, cytryną i śmietaną rozmąconą z winem i ziołami (tymiankiem i rozmarynem). Zupę podawać z kluseczkami, posypaną posiekaną natką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką