Moje CHILI

autor: , kategoria: z wieprzowiny, dieta South Beach, kuchnia meksykańska , dodano: 2010-01-19
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Moje CHILI
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Moje CHILI

Składniki:

  • mięso mielone [0.5 kg]
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [3 ząbki]
  • kukurydza konserwowa [1 op.]
  • fasola czerwona konserwowa [1 op.]
  • pomidory [1 op.] (z puszki, w kawałkach lub w całości)
  • papryka (przyprawa) (ostra)
  • curry
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Mięso mielone podsmażamy na patelni, doprawiając przyprawami, nie szczędząc curry i ostrej papryki. Dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, smażymy dokładnie rozdrabniając mięso. W garnku przygotowujemy pokrojoną paprykę, cebulę, dorzucamy pomidory z puszki i usmażone mięso. Dusimy pod przykryciem, aż papryka i cebula zmiękną, dopiero wtedy dodajemy kukurydzę i fasolę. Gotujemy jeszcze chwilę, aby wszystko się zagrzało. Nakładamy na talerze i gotowe.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe