Pizzasnegle - duńskie bułeczki a la pizza ( 40 sztuk)

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-01-19
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pizzasnegle - duńskie bułeczki a la pizza ( 40 sztuk)
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pizzasnegle - duńskie bułeczki a la pizza ( 40 sztuk)

Składniki:

Przygotowanie:

Mleko trochę podgrzewam dodaję cukier i rozpuszczam w tym drożdże. Nastepnie dodaję wodę i powoli inne skladniki. Na koniec dodaje miekka (rozpuszczona) ochlodzona margaryne. Wyrabiam ciasto. Ciasto rosnie ok 30-40 min. Rozwałkowuje ciasto w formie kwadratu. Smaruje keczupem. Zwijam ciasto jak rolade i kroje na kawalki ok, 2 cm szerokosci. Układam na blasze - posypuje serem (mozna szynka, czy bekonem) i oregano.Odczekuje 10-15 min zanim włoże ciaso do pikarnika. Piekę ok. 15 min na 200-225 stopni.


Ps.Ja robię ciasto w automacie :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 7 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • 28nana, 2010-01-20 08:14:29
    28nana
    proszę o sprecyzowanie:

    czy margaryna ma być roztopiona i chłodna
    czy cała w kostce ale na tyle plastyczna żeby dało się ugniatać razem z ciastem
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-20 08:56:00
    kropka75
    1
    Bardzo mi się podoba. Taka domowa mini pizza. Super.
    I spore pole do popisu w temacie dodatków. Można zrobić z tego też cebularze.

    Dobry przepis na domowe, kaloryczne jedzonko.
  • Sensuel, 2010-01-20 09:29:17
    Sensuel
    28nana

    Ja rozpuszczam margarynę/masło i schładzam ją potem.
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-01-20 09:32:11
    Sensuel
    Kropka 75

    Na cebularze / cebulaki mam inny przepis.Są równie dobre
    Ale te pizzasnegle można zrobić ze słodkim nadzieniem.W Danii robią je z masą cynamonową wtedy to są Kanelsnegle.
    Komentarz
  • shiral, 2010-02-09 23:52:35
    shiral
    2
    Bardzo smaczne choć osobiście lubię do nich dodać troszkę pieczarek Idealne na małe przyjęcia
  • kropka75, 2010-02-10 08:38:25
    kropka75
    A to poprosimy o ten przepis na cebularze.
    Komentarz
  • cerveza, 2010-02-10 12:37:31
    cerveza
    keczup? bleh, tylko sos pomidorowy!
    Komentarz
  • shiral, 2010-02-10 13:04:57
    shiral
    sos pomidorowy? nie każdy może lubic, ja stanowczo wolę z odpowiednio dobranym ketchupem( pikantnym z lekką nutą kwasku) więc skąd ta niska ocena? żeby tylko pkt zaniżyc?
    Komentarz
  • kropka75, 2010-02-10 14:50:10
    kropka75
    Bo Cerveza tak lubi.
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-02-10 14:59:32
    Sensuel
    W Danii taka przekąska serwowana jest głównie z myślą o dzieciach.Także sos pomidorowy nie wiem czy by im lepiej smakował.
    Przepis jest oryginalny i nie mam zamiaru go zmieniać .Keczup sam w sobie ma jakiś ju smaczek,a sos trzeba by było jakoś doprawić chyba,bo sam to tak średnio
    Komentarz
  • Silbia, 2010-02-13 14:53:43
    Silbia
    2
    Przepis fajny. Oprocz buleczek na oryginal robilam tez z sosem pomidorowym, mięskiem mielonym i pieczarkami, wyszlo super. Polecam
  • jovita85, 2010-04-16 11:58:33
    jovita85
    2
    Zrobiłam wczoraj wieczorem i nie mogłam się powstrzymać. Pycha!!
    Smak dokładnie taki jak "ślimaków" z mojej ukochanej piekarni tuż obok liceum- wspomnień czar
  • cherrylady94, 2010-06-29 21:17:18
    cherrylady94
    Dziś robiłam - wyszły pyszne Wszystkim smakowały i dziękuję ci za ten przepis.

    Trochę za grube zrobiłam i musiałam je trzymać w piekarniku dłużej przez co sie przypiekły zdrowo xD Dodatkowo dodałam przyprawę do pizzy, szynkę wiejską, pieczarki i na to ser dodatkowo na to duużo ketchupu - pychotka
    Komentarz
  • cherrylady94, 2010-06-29 21:18:19
    cherrylady94
    2
    Zapomniałam dodać oceny
  • Sensuel, 2010-06-29 21:32:48
    Sensuel
    charrylady...nie musisz dziękować .Najwżniejsze,że Wam smakowły i się udały )).
    Mnie zawsze największą przyjemność sprawia,jak komuś smakuje to co wstawiam
    Komentarz
  • Ciki, 2010-07-05 16:13:44
    Ciki
    2
    Przed chwilą wyciągnęłam Pizzasnegle z piekarnika są przepyszne. Mam nadzieję, że mojemu TŻ też posmakują

    PS. Ja posmarowałam je sosem dodawanym do pizzy zmieszanym z ketchupem
  • agnieszka09, 2010-07-23 13:35:27
    agnieszka09
    Sensuel dzis mam nadzieje,ze zrobnie te krazki...kurcze wszystkie skaldniki wczoraj zakupulam plus pieczarki...tylko o jajach zapomnialam...
    Komentarz
  • canette, 2010-07-29 20:36:43
    canette
    2
    Właśnie "wciągam" już któregoś z kolei ;D
    Pyszne, łatwe i hmm... niebanalne
    Ja dodałam do ciasta trochę suszonych ziół - pięknie pachną.
    W przyszłości wypróbuję również z masą cynamonową.
  • Ona., 2010-11-07 10:59:06
    Ona.
    nie rozumiem trochę tego składnika mleko+woda ile ma być mleka i ile wody? bo zaraz zabieram się za pieczenie
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-11-07 14:36:32
    Sensuel
    Ona....zrób tak,aby było 250ml płynu np.125ml mleka i w tym rozpuść drożdże i dodaj 125ml wody.Jeżeli ciasto będzie za gęste to dodawaj po trochu wody,aby nie przesadzić.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem