Papryka faszerowana

autor: , kategoria: z wieprzowiny, dieta South Beach , dodano: 2010-01-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Papryka faszerowana
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Papryka faszerowana

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oliwy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami, czosnkiem. Gdy mięso będzie gotowe, zdejmujemy je z patelni i wrzucamy na nią drobno pokrojone pieczarki, a następnie cebulkę, którą należy zeszklić. Po usmażeniu mieszamy wszystko z mięsem i napełniamy farszem oczyszczone wcześniej papryki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na dno wlewamy ok. 1 szklankę bulionu lub samej wody. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego (ok. 180C) piekarnika. Papryka zwykle jest gotowa, gdy woda w naczyniu zaczyna wrzeć. Trzeba uważać, aby za bardzo się nie rozgotowała.
Do farszu można również dodać ugotowany wcześniej ryż.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • smoccos, 2010-01-20 13:08:11
    smoccos
    2
    Ja osobiście dodaję jeszcze o tego farszu trochę przecieru ze świeżych pomidorów i bazylię, a na wierzch posypuję serem żółtym.
    Mniam!
  • dodaja, 2010-02-13 11:40:21
    dodaja
    1
    Uwielbiam papryke nadziewaną Lubie różne wersje, więc kolejna napewno też będzie super. Musze zrobić niedługo na obiadek.
  • wiecznie_pod_wiatr, 2010-02-17 18:05:20
    wiecznie_pod_wiatr
    3
    nadziewane papryki - pycha . Ja zawsze robię je dodając jeszcze ryżu i polewam je sosem
  • daget, 2010-02-17 19:05:35
    daget
    2
    Uwielbiam papryke faszerowana, tylko u mnie standard to ryz w środku albo ewentualnie kuskus. I do tego sosik pomidorowy.... Az sie glodna zrobilam z tego wszystkiego
  • Eileen82, 2010-02-17 20:25:46
    Eileen82
    Ja zrezygnowałam z ryżu, bo to była wersja dietetyczna A często robię również z ryżem, ale wybieram pełnoziarnisty. No i ser żółty na wierzchu również stosuję, gdy nie jestem na diecie
    Komentarz
  • pauline1313, 2010-03-20 15:02:32
    pauline1313
    1
    mniam tylko papryka troszkę twarda mi wyszła
  • Eileen82, 2010-03-20 19:26:22
    Eileen82
    Mi czasem tak wychodziło, gdy nie podlewałam papryki wodą. A jak jest troszkę zanurzona i tak się buzuje, to wychodzi ok Jak jest twarda, to po prostu trzeba zostawić dłużej, aż zacznie się marszczyć skórka
    Komentarz
  • judith8, 2010-04-15 08:22:02
    judith8
    1
    dodalam przecier pudliszek z czosnkiem i kupilam chyba baaaardzo foremne papryki bo wyszly mi trzy z tej ilosci skladnikow maz miesozerny-zdecydowanie zachwycony, bardzo sycace danie; ja dodalam tez wiecej pieczarek, taka gotowa tacke juz czesciowo pokrojonych
    papryka tez wyszla mi troche twardawa ale i tak bardzo smakowalo
  • Eileen82, 2010-04-15 08:53:08
    Eileen82
    Kobietki, to trzymajcie tą paprykę w piekarniku tak długo, aż się tak skórka na niej zacznie marszczyć, wtedy powinna być miękka. Zawsze warto sprawdzać podczas pieczenia i wyjąć, jak już nam będzie odpowiadała
    Komentarz
  • judith8, 2010-04-15 14:43:11
    judith8
    wiemy, wiemy ale maz nie mogl sie doczekac
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem