Kurczak z limonką i rozmarynem

autor: , kategoria: z drobiu, dieta South Beach, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-01-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak z limonką i rozmarynem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak z limonką i rozmarynem

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przekrajamy wzdłuż, aby nie były zbyt grube. Układamy w naczyniu żaroodpornym i doprawiamy solą oraz pieprzem. Z limonki ścieramy skórkę i wyciskamy sok, do tego dodajemy oliwę, miód, czosnek i rozmaryn. Powstałym sosem polewamy kurczaka i zapiekamy w 180 stopniach przez ok. 40 minut, co 10 minut przewracając na drugą stronę.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Nikka1221, 2010-04-13 23:22:14
    Nikka1221
    -4
    O matko!musze to zrobic!rewelacja!!!
  • lwia paszcza, 2010-04-14 13:19:26
    lwia paszcza
    1
    to będzie rewelacja, trzeba wypróbować
  • brzydula_81, 2010-07-03 18:20:07
    brzydula_81
    2
    niezwykle aromatyczny kurczak robie bardzo podobny tylko ze z limonka i tymiankiem i czosnkiem , ale musze sprobowac Twoja wersja z rozmarynem...i koniecznie-miodem!
    prosto i pysznie!
    dodaje do ulubionych
  • blue_apple, 2010-11-07 18:09:16
    blue_apple
    mmmm... zastanawiam się, czy spróbować z rozmarynem, czy raczej czosnkiem?
    chyba z rozmarynem będzie bardziej unikalne...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe