Kotleciki z kaszy jęczmiennej.

  • Kotleciki z kaszy jęczmiennej.

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną gotujemy. Odsączamy wodę i studzimy(tak,żeby rozbite w nią jajko się nie ścięło i żebyśmy nie poparzyły sobie rączek).Wbijamy jajko i mieszamy, dodajemy bułkę tartą i dalej mieszamy. Jeżeli wybraliśmy jakieś dodatkowe składniki tj.pieczarki,cebulę czy ser dodajemy do kaszy. Formułujemy kotleciki a la mielone lub mniejsze, wedle uznania. Smażymy tak samo,jak mielone.

Pomoce:
- jeżeli kotleciki nie chcą się trzymać kupy możemy dodać jajko
- bułkę dodajemy po to,żeby ładnie się zarumieniły na patelni i nie były zbyt mokre/lejące.

Kolejne danie z serii 'tanie dla studentów',smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem