Schab na szybko

autor: , kategoria: z wołowiny , dodano: 2010-01-20
  • Schab na szybko

Składniki:

  • schab [0.5 kg]
  • ziemniaki [5 ] (duze)
  • pieprz (do smaku)
  • sól (do smaku)
  • papryka (przyprawa) (ostra i slodka)
  • ser żółty (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Mieso podzielic na kotlety, przyprawic sola,pieprzem, paryka.
Ziemniaki pokroic w slupki [tak jak na frytki].

W naczyniu zaroodpornym ulozyc ziemniaki. Na to polozyc kotlety.
Dla smaku na kazdy kotlet mozna polozyc plasterek zoltego sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku [200 stopni] przez 20 min.

Podawac z salatka z pomidora lub ogorkami kiszonymi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety schabowe bez bułki tartej

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe