Zupa minestrone

autor: , kategoria: dania dla niemowląt , dodano: 2010-01-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa minestrone
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa minestrone

Składniki:

Przygotowanie:

W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i por około 2 minuty. Nstępnie dodać marchewkę, seler, fasolkę, ziemniak oraz natkę pietruszki i podsmażać na małym ogniu 4 minuty. Potem dodać przecier pomidorowy i smażyć jeszcze 1 minutę. Zalać wszystko wywarem i gotować pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Na koniec dodać mrożony groszek i makaron. Gotować jeszcze kilka minut, aż makaron będzie miekki - zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Danie nadaje się dla dzieci pow. 7 m-ca życia. Jeśli dziecko nie jada któregoś ze składnikó, można go pominąć, a dać więcej innego.
Zupkę można podawać z żółtkiem, chlebkem, albo dodać do niek ugotowanego kurczaka.
Zupkę można mrozić.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • marissima, 2010-06-08 22:37:43
    marissima
    Super przepis jest w nim mnóstwo witamin.
    Komentarz
  • anka_bunio, 2010-11-28 14:24:10
    anka_bunio
    0
    Ciekawe, u mnie nie wyszła zielonawa, tylko raczej czerwona (przecier). Tradycyjne minestrone zawiera jeszcze fasolę białą, jeśli ma się wystarczająco czasu na moczenie nasion i uprzednie gotowanie, to polecam. Ta zupa opiera się właśnie na ogromie różnych warzyw, które Włosi traktują jako produkty uboczne i z tego gotują najprostszą i chyba najbardziej znaną włoską zupę.
    Dzisiaj zjadłam tylko dwie łyżki, reszta powędrowała do mrożenia

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem