cielęcina na grzance

autor: , kategoria: z cielęciny , dodano: 2010-01-20
  • cielęcina na grzance

Składniki:

Przygotowanie:

porcja dla 1 osoby;

pieczarki pokroić na duże kawałki i obsmażyć je dobrze na masełku z oliwą pod koniec posypać solą pieprzem

cielęcinkę rozbić i uformować ładnie.
doprawić przyprawami wg.uznania.
usmażyć na patelni z obu stron .

tosta podpiec w tosterze,na patelni lub w piekarniku

posmarować tosta pasztetem

położyć na tost cielęcinę i udekorować wierzch rumianymi pieczarkami

podawać z ziemniakami z wody i sałatą z sosem winegret

mięso zamiast smażyć można przygotować na patelni grillowej
do smażenia używam oleju ryżowego,ma wysoką temp.smażenia i pieczenia i nie śmierdzi jak inne podczas smażenia

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe