cielęcina na grzance

autor: , kategoria: z cielęciny , dodano: 2010-01-20
  • cielęcina na grzance

Składniki:

  • cielęcina [1 szt.] (na kotlety)
  • pieczarki [4 szt.] (średniej wielkości)
  • chleb tostowy [1 szt.]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • przyprawa warzywna (vegeta lub twg.uznania)
  • masło [1 łyżeczka]
  • olej (ok.2łyżek)

Przygotowanie:

porcja dla 1 osoby;

pieczarki pokroić na duże kawałki i obsmażyć je dobrze na masełku z oliwą pod koniec posypać solą pieprzem

cielęcinkę rozbić i uformować ładnie.
doprawić przyprawami wg.uznania.
usmażyć na patelni z obu stron .

tosta podpiec w tosterze,na patelni lub w piekarniku

posmarować tosta pasztetem

położyć na tost cielęcinę i udekorować wierzch rumianymi pieczarkami

podawać z ziemniakami z wody i sałatą z sosem winegret

mięso zamiast smażyć można przygotować na patelni grillowej
do smażenia używam oleju ryżowego,ma wysoką temp.smażenia i pieczenia i nie śmierdzi jak inne podczas smażenia

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Sos żurawinowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem