Tarta z cukinią

autor: , kategoria: tarty , dodano: 2010-01-20
  • Tarta z cukinią

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę zagnieść z masłem, maślanką i szczyptą soli. Włożyć do lodówki na pół godziny.
Opłukać cukinię, obrać cebulę. Cebulę i jedną cukinię zetrzeć na tarce. Lekko posolić, po chwili odcisnąć. Podsmażyć na oliwie. Doprawić czosnkiem i pieprzem. Przestudzić. Wymieszać z jajkami i śmietaną.
Natłuścić blachę, wylepić ciastem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni. Obłożyć pokrojoną fetą. Zalać sosem. Na wierzchu ułożyć pokrojoną cukinię. Piec 20 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe