Roladki z pesto

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-20
  • Roladki z pesto

Składniki:

  • piersi indyka [12 ] (cienkich płatów)
  • sos pesto [2.5 łyżki]
  • boczek wędzony [12 plastrów]
  • oliwa [6 łyżek]
  • rukola [100 g] (inna sałata też się nada)
  • ocet winny [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Każdy płat posmarować cienką warstwą pesto. Zrolować. Owinąć plastrem boczku. Po 3 roladki nadziać na patyczki do szaszłyków. Ułożyć na blasze. Skropić łyżką oliwy. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Sałatę opłukać. Resztę oliwy wymieszać z pozostałym pesto i octem. Sosem polać sałatę. Podawać roladki.
Wyszukane i zagraniczne, ale nietrudne i dość szybkie w przygotowaniu. Polecam!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: schab ze śliwką

Komentarze

  • magdaka13, 2010-02-03 20:25:29
    magdaka13
    3
    Przepis dobry, choc w samej potrawie czegos brakuje coby nadawalo glebszy smak.
    Moim zdaniem boczek lepiej by sie komponowal w srodku a nie na zewnatrz roladki.
  • vril, 2010-02-05 15:44:47
    vril
    Jakie pesto? Sa rozne - genovese\verde, siciliana\rosso.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką