Roladki z pesto

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-20
  • Roladki z pesto

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Każdy płat posmarować cienką warstwą pesto. Zrolować. Owinąć plastrem boczku. Po 3 roladki nadziać na patyczki do szaszłyków. Ułożyć na blasze. Skropić łyżką oliwy. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Sałatę opłukać. Resztę oliwy wymieszać z pozostałym pesto i octem. Sosem polać sałatę. Podawać roladki.
Wyszukane i zagraniczne, ale nietrudne i dość szybkie w przygotowaniu. Polecam!

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • magdaka13, 2010-02-03 20:25:29
    magdaka13
    3
    Przepis dobry, choc w samej potrawie czegos brakuje coby nadawalo glebszy smak.
    Moim zdaniem boczek lepiej by sie komponowal w srodku a nie na zewnatrz roladki.
  • vril, 2010-02-05 15:44:47
    vril
    Jakie pesto? Sa rozne - genovese\verde, siciliana\rosso.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe