biszkopt babuni

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! biszkopt babuni
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! biszkopt babuni

Składniki:

Przygotowanie:

białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać cukier nadal ubijając i żółtka, dodać mąkę z proszkiem, wymieszać wlać na blache wyłożoną papierem i piec ok 30 min w temp. 180st C

ogólnie zasada jest taka by stosunek jajek, cukru i mąki był jak 1:1:1
idealnie nadaje się do tortów ciast z kremami itp.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe