Kurczak po diabelsku

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-21
  • Kurczak po diabelsku

Składniki:

  • filet z kurczaka [8 ]
  • oliwa [0.5 ]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • przyprawa do kurczaka (do smaku)
  • majeranek (do smaku)
  • sos pomidorowy [1 op.]
  • papryka czerwona [1 ]
  • sok z cytryny [0.5 szklanki]
  • papryka (przyprawa) (ostra)
  • papryka (przyprawa) (słodka)
  • papryka pepperoni [1 szt.] (ostra)

Przygotowanie:

Marynata:
Wymieszac oliwe, sol, pieprz,przyprawe do kurczaka,majeranek,papryke ostra, papryke slodka, pocieta drobno papryczke ostra, sok z cytryny.

Zanurzyc filety z kurczaka w marynacie i odstawic na 1h [im dluzej tym lepiej].

W naczyniu zaroodpornym ukladac czerwona papryke pokrojona w paski, na to filety z kurczaka. Zalac wszystko sosem pomidorowym [najlepsze sa oryginalne wloskie;)]. Naczynie przykryc pokrywka i wstawic do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Piec przez 40 min.
Podawac z frytkami.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 110 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Polecany film:

Tarta z kurczakiem, szparagami i pomidorkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem