Kurczak po diabelsku

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-21
  • Kurczak po diabelsku

Składniki:

Przygotowanie:

Marynata:
Wymieszac oliwe, sol, pieprz,przyprawe do kurczaka,majeranek,papryke ostra, papryke slodka, pocieta drobno papryczke ostra, sok z cytryny.

Zanurzyc filety z kurczaka w marynacie i odstawic na 1h [im dluzej tym lepiej].

W naczyniu zaroodpornym ukladac czerwona papryke pokrojona w paski, na to filety z kurczaka. Zalac wszystko sosem pomidorowym [najlepsze sa oryginalne wloskie;)]. Naczynie przykryc pokrywka i wstawic do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Piec przez 40 min.
Podawac z frytkami.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 110 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe