Kanapka z wędzonym łososiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2009-10-30
  • Kanapka z wędzonym łososiem

Składniki:

  • bułka paryska [3 szt.] (kromki)
  • masło (do smarowania)
  • sok z cytryny
  • koperek (gałązki do dekoracji)
  • łosoś [15 dag] (wędzony)

Przygotowanie:

Kromki bułki posmarować masłem (można też podpiec w piekarniku), przykryć plastrem
wędzonego łososia, ozdobić gałązkami koperku i okrojoną cienko skórką z cytryny. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kopytka z dyni

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-09 02:00:19
    ewelline
    świetna przekąska
    Komentarz
  • aleksandrettaa, 2010-04-01 12:10:49
    aleksandrettaa
    1
    Proste i smaczne. Wspaniałe, klasyczne połączenie. No i szybkie do wykonania. Super pomysł z zapieczeniem bułeczek. Bardzo lubię ten przepis, chociaż zamiast masła wolę kremowy serek typu Almette (w wersji bez zapiekania rzecz jasna).
  • marissima, 2010-06-21 23:16:35
    marissima
    1
    uwielbiam wędzonego łososia
    dodałabym odrobinę majonezu

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem