Zupa z kurczaka i kapusty pekińskiej

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-01-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z kurczaka i kapusty pekińskiej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z kurczaka i kapusty pekińskiej

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić, obsmażyć w rondlu na maśle. Czosnek i cebulę posiekać, ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Do kurczaka wlać olej, dorzucić czosnek z cebulą, smażyć chwilę i dodać pozostałe przygotowane warzywa. Podsmażyć 5 minut. Zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem i cukrem, gotować do miękkości. Dorzucić poszatkowaną kapustę, gotować razem, aż zmięknie.
Jajko rozmącone z sosem sojowym wlać do wrzącej zupy, mieszając, aby powstały jajeczne nitki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • pakameria, 2010-01-24 17:23:42
    pakameria
    jedna z moich ulubionych zup
    Komentarz
  • KlatkaNaPtaszka, 2010-02-19 23:14:59
    KlatkaNaPtaszka
    ciekawie brzmi musze sprobowac
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-02-19 23:39:31
    Berlinianka
    Dlaczego osoby, które nawet w "recenzji" przyznają się, że nie jadły czegoś i są zaciekawione, pozytywnie się wypowiadają dają taką a nie inną ocenę?
    Skoro ciekawie wygląda, to należy się 5, a nie 3,5
    A jak dajesz 3,5 to uzasadnij... Nie mam racji?
    Komentarz
  • Pepus, 2010-10-08 21:16:55
    Pepus
    Berlinka masz rację! Poza tym oceniamy dopiero po wypróbowaniu przepisu a nie fotki :P
    Muszę spróbować tego przepisu i właśnie dodałam do ulubionych
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe