Ryba grillowa :)

autor: , kategoria: potrawy z grilla , dodano: 2010-01-21
  • Ryba grillowa :)

Składniki:

Przygotowanie:

1. Przyrządzamy masło czosnkowe: zmiażdżony czosnek dodajemy do masła, dodajemy soli, pieprzu, dokładnie mieszamy.
2. Skórę ryby nacieramy przyprawą do ryb, filet układamy na folii aluminiowej.
3. Smarujemy mięso ryby BARDZO grubo masłem czosnkowym (część masła powinna zostać na później).
4. Kroimy 1-2 cytryny w plasterki, układamy je na rybie posmarowanej masłem.
5. Zawijamy całość w folię, dokładnie, żeby masło nie wyciekło jak się rozpuści, i kładziemy na grillu. Pieczemy co jakiś czas zaglądając, czy mięso jest odpowiednio upieczone.
6. Zdejmujemy z ryby upieczoną cytrynę, pozostałą, świeżą, kroimy w ósemki i używamy do wyciskania na rybę. Można też użyć reszty masła czosnkowego.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe