Kurczak w sosie gyros

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-23
  • Kurczak w sosie gyros

Składniki:

Przygotowanie:

cebulę kroimy w kostkę lu piórka i podsmażamy żeby się zeszkliła,troszkę ją posól to się nie spali

pierś kroimy na drobną kostkę lub paseczki i dodajemy do cebulki
jak mięso będzie już białe to sypiemy przyprawę gyros i jeszcze chwilkę podsmażamy.zalewamy śmietanką

dodajemy przecier lub pomidory(dobrze smakuje jak jest i jedno i drugie)
wszystko dokładnie mieszamy

jeśli uznamy że jest za gęste lu jest za mało sosu dodajemy trochę wody lub mleka

jak już wszystko dobrze się połączy dodajemy sól pieprz czosnek do smaku można też dodać przypraw od siebie jakie nam smakują

jeżeli sos będzie rzadki można troszkę zagęścić mąką.

do tej potrawy polecam ryż gotowany w curry lub makaron

danie jest trochę kaloryczne ale zimą nam troszkę potrzeba ciepełka:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe