ryż gotowany w curry

autor: , kategoria: dania z ryżu, bezglutenowe , dodano: 2010-01-23
  • ryż gotowany w curry

Składniki:

  • ryż [1 szklanka]
  • woda [2 szklanki]
  • sól (pół łyżeczki)
  • masło [1 łyżeczka]
  • curry [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

ryż opłukać zalać wodą
dodać curry,sól,masło
doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 min.
garnek zamknąć pokrywką odstawić na bok
po ok 40-60 min ryż powinien być już miękki

taki ryż dobrze gotuje się w garnkach z grubym dnem

dobry ryż nie powinien być podklejany

jak ktoś chce na szybko to może też ugotować ryż w torebkach gotowałam i też był zjadliwy:)

taki ryż pasuje do wielu dań z sosami a tak że do dań z grylla

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką