Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Łosoś w sosie czosnkowym

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-01-24
  • Łosoś w sosie czosnkowym

Składniki:

Przygotowanie:

0,5 kg fileta z łososia wymoczyć w soku z cytryny, obtoczyć w przyprawie do ryb (najlepiej cytrynowej) i w czosnku. Niech się przegryzie. W tym czasie można zrobić sos czosnkowy:
śmietana, sos czosnkowy (koniecznie z Winiar), sok z cytryny, czosnek, pieprz i sól. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Wracając do łososia, teraz wystarczy go tylko udekorować koperkiem i plastrami z cytryny i całość włożyć do parowaru na 20 min. Podawać z ziemniaczkami.

Szybko, prosto, zdrowo. Smacznego.

    Śr. ocena: 3.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Filetowanie ryb

Komentarze

  • nicka01, 2010-02-03 22:30:31
    nicka01
    -1
    uuuu a jak nie mamy parowaru ? ;>
    Smakowicie wygląda
  • Lorien, 2010-02-04 14:34:54
    Lorien
    Jak nie mamy parowaru to pewnie równie smakowicie wyjdzie zawinięte w sreberko i uduszone w piekarniku. Ale ja dodałam ten przepis dla miłośników jako "gotowane na parze"
    Komentarz
  • paulina150528, 2010-02-05 14:23:36
    paulina150528
    1
    Łosoś przygotowywany w paroważe ma świetny delikatny smak,jednak ja jako rybolubna nie potrafie potraktować ryby gotowymi mieszankami w nadmiernej ilości. Ryba w ten sposób traci wiele na smaku.
    Dodatkowo sos czosnkowy z torebki oj nie.
    Zrobienie samemu takiego sosu nie jest skomplikowane i zbyt parcochłonne więc polecam jak najbardziej zastąpienie tego torebkowego na własnorecznie zrobiony.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem