Hamburgery

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia amerykańska , dodano: 2009-10-30
  • Hamburgery

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać (powinno być ok. 2–3 łyżek posiekanej cebuli). Wołowinę wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Od razu uformować płaskie kotleciki i kłaść je na rozgrzany olej, smażyć 4–8 min na średnim ogniu, nie przewracając ich zbyt często, by z mięsa nie wyciekał sos. Podawać z bułką i keczupem. Hamburgery można też upiec na grillu i włożyć w nadkrajane ciepłe bułki.

    Śr. ocena: 4.60 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Kancia, 2009-12-27 13:47:15
    Kancia
    1
    wolę jak cebula jest starta i niewyczuwalna w kotlecie
    można dodać odrobinę natki pietruszki do mięska, oczywiście drobno pokrojonej.
  • kropka75, 2009-12-31 14:20:43
    kropka75
    1
    Mniam mniam. Hamburgerowe kotleciki są pyszne.

    Ja dodaję jeszcze pieprzu ziołowego. Ale gdzie ja go nie dodaję...
  • karolcia198506, 2010-01-27 21:54:59
    karolcia198506
    1
    uwielbiam domowe hamburgery są zdrowsze niż kupowane w mc donalds i innych takich
  • olenialenia, 2010-02-09 21:14:40
    olenialenia
    3
    Prze smaczne!!!! - Lepsze niż z McDonald'a - tak powiedział mój Bąbelek siostrzeńcowi też smakowały (chciał jeszcze) moja mama powiedziała - nie przepadam za takim jedzeniem ale o było naprawdę dobre - . Ja sama powiem, że bardzo bardzo dobre
    Dodałam do tego serka topionego w plasterkach i świeżego pomidora na koniec i użyłam sosu do hamburgerów i ketchupu.
    Tylko szkoda, bo mam teraz przekichane! Czuję, że będę musiała mojemu Bąbelkowi i siostrzeńcowi co chwila robić takie hamburgery
  • marissima, 2010-06-23 00:13:37
    marissima
    proste sposoby sa najlepsze
    Komentarz
  • ImmortalLover, 2010-07-02 18:09:14
    ImmortalLover
    Zrowsze zdecydowanie te domowe i ile można z nimi kombinacji stworzyć
    Komentarz
  • Aneczka91, 2010-09-20 12:42:19
    Aneczka91
    -1
    fajny przepis , ja smażę najpierw specjalne mięso drobiowe hamburgerowe , dodaję pokrojone w plasterki pomidory i ogórki kiszone półsłodkie , przykrywam serem w plasterku hochland /lub innym , daję sos musztardowo-keczupowy i daję na kilka minut do tostera aby bułka i co w niej w środku było ciepłe Pyszności!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem