Muffinki ze snickersem i baileysem

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-01-24
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki ze snickersem i baileysem

Składniki:

Przygotowanie:

W jednej misce mieszamy mokre składniki, w drugiej suche. Przelewamy mokre do suchego. Mieszamy chwilę łyżką, dodajemy pokrojone w kosteczkę snikersy. Pamiętajcie, że ciasto na muffinki musi być lekko grudkowate (niedokładnie wymieszane).

Napełniamy foremki, pieczemy w temp 180'C ok 25min.

Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, poczekać ok 5min i przełożyć muffinki z foremek na kratkę by ostygły.



POLECAM!

i smacznego! ;)

    Śr. ocena: 4.62 / recenzji: 17 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • elianka, 2010-01-24 18:18:10
    elianka
    Brzmi zniewalająco
    Komentarz
  • karolcia198506, 2010-01-24 18:37:01
    karolcia198506
    1
    Wyglądają pysznie i jeszcze ten snickers uwielbiam zarówno ciasto jak i batonik. Samo zdjęcie sprawia że ślinka mi cieknie dodaje do ulubionych i nie ma co na pewno zrobię
  • aleksaa, 2010-01-24 18:55:51
    aleksaa
    dziękuję bardzo za komentarze! Polecam wypróbować, bo wykonanie jest mega łatwe a efekt zniewalający! poza tym, jak mawia mój chłopak "są to najlepsze muffinki jakie jadłem!" a przetestowałam na nim wiele przepisów
    Komentarz
  • AgaZ, 2010-01-29 21:36:27
    AgaZ
    Dodaję do ulubionych i na pewno zrobię i ocenię. Jeszcze takiej wersji nie próbowałam, a faktycznie zachęcają
    Komentarz
  • Berlinianka, 2010-02-03 19:50:21
    Berlinianka
    O rany..... dietowanie nie sprzyja próbowaniu takich rozkoszy, ale jak będę w II etapie, to może zafunduję sobie "ucztę"
    Komentarz
  • Martilla, 2010-02-14 22:58:12
    Martilla
    Na sama myśl ślinka cieknie. Dodaję do ulubionych
    Komentarz
  • AgaZ, 2010-02-27 15:24:54
    AgaZ
    3
    Oceniam, bo dzisiaj zrobiłam Przepis bardzo prosty a smak super. Nie są za słodkie, bardzo puszyste. Orzeszki ze snickersa świetnie pasują. Dodałam tylko do drugiej porcji kilka kropel aromatu rumowego. Z podwójnej porcji wyszło mi 25 muffinek.
  • hania811, 2010-03-06 13:28:55
    hania811
    2
    CUDO!!. Poezja smaku...a jak prosto je wykonać.
    Gdyby się dało dałabym 6
  • rapifen, 2010-03-06 13:54:39
    rapifen
    3
    Cudo. Dokładnie, poezja smaku. Polecam każdemu. Ja zazwyczaj robię delikatną czekoladową polewę - takie tam esy floresy żeby ładnie wyglądało
  • aleksaa, 2010-03-10 22:08:42
    aleksaa
    Cieszę się że smakują dodaję nową porcję zdjęć ^^
    Komentarz
  • portier, 2010-03-14 00:31:30
    portier
    1
    najlepsze muffinki! NAJLEPSZE! moze dlatego ze uwielbiam snickersa i wszystko co jest slodkie
    naprawde mix bardzo udany!
  • koszatniczka320, 2010-03-15 12:20:59
    koszatniczka320
    2
    najlepsze muffinki jakie jadłam! poprostu pychota! nastepnym razem dam troche mniej cukru
  • Wojtusia, 2010-03-15 17:08:58
    Wojtusia
    1
    Uwielbiam Baileys'a i dlatego skusił mnie ten przepis. Za to TŻ uwielbia snickersy wiec znaleźliśmy idealne rozwiązanie Kaloryczne, ale pyszne
  • karolinka86, 2010-03-15 19:06:16
    karolinka86
    A zamiast snickersa może być inny baton?
    Komentarz
  • aleksaa, 2010-03-15 19:48:21
    aleksaa
    karolinka86, myślę że możesz spokojnie spróbować z czymś innym
    snickers jest o tyle fajny że po upieczeniu naokoło orzeszków roztapia się karmel i czekolada i jest co pochrupać
    Komentarz
  • karolinka86, 2010-03-16 18:04:05
    karolinka86
    Dzięki Jak tylko wypróbuję, ocenię muffiny
    Komentarz
  • rozowo, 2010-04-03 20:35:56
    rozowo
    0
    no niestety ale wyszedł mi zakalec:/robiłam zgodnie z przepisem,a nigdy wczesniej nie mialam zakalca w muffinkach.
  • aleksaa, 2010-04-03 22:15:17
    aleksaa
    nie mam pojęcia dlaczego Ci nie wyszły, z tego przepisu upiekłam już setki muffinek i zawsze wychodziły

    muffinki nie tak łatwo schrzanić, chyba że przepis jest do d*** albo piekarnik nie taki ale za te muffy ręczę rękami i nogami :P
    Komentarz
  • judith8, 2010-04-09 22:24:04
    judith8
    2
    rewelacja!!!! dzisiaj robilam, swietne polaczenie baileysa i snickersow, bajecznie proste w wykonaniu, dodam ze nigdy nic nie pieklam i to moj pierwszy raz :P ja pieklam w piekarniku z termoobiegiem 20min, ze skladnikow podanych wyszlo mi 15 muffow, bardzo ladnie rosna, super przepis, zdecydowanie zasluguje na wyzsza ocene niz 5
  • aleksaa, 2010-04-12 22:58:27
    aleksaa
    ostatnio experymentowałam z lionem i marsem więc spokojnie można spróbować innych batonów

    jednak wolę wersję ze snikersem dla jego orzeszków
    Komentarz
  • Kamlisa, 2010-05-17 19:20:58
    Kamlisa
    2
    Uwielbiam muffinki i chętnie z nimi eksperymentuję. Za snickersami nie przepadam, ale tu faktycznie dobrze pasują. Nie mam baileysa i nie będe go kupowala dla samych ciastek , wiec dodałam amaretto Wyszło mi 12 puszystych, wyrosnietych i bardzo smacznych muffinek. Nie wiem, czy bede je czesto robila ( te kalorie!), bo moje ukochane to owsiano-otrebowe, ale przepis swietny.
  • nastazjafilipowna, 2010-05-19 13:19:47
    nastazjafilipowna
    Kamlisa dodała amaretto, jak myślicie, czym można by jeszcze zastąpić baileys'a?
    Komentarz
  • zuzaneczka, 2010-06-23 10:12:26
    zuzaneczka
    1
    Przepis czekał w ulubionych i w końcu go wypróbowałam bo akurat baileys był na stanie

    Niestety po dodaniu likieru do mokrych składników masło zmieniło stan na stały Musiałam przelać przez sitko mokre do suchych i na końcu jeszcze raz dodałam stopione masło, ciasto było już ok, pachniało baileys`em.
    Muffinki pięknie wyrosły (12 szt) i były pyszne, ale nieco za słodkie.
    Myślę, że spokojnie można dodać mniej cukru i można darować sobie likier bo poza lekkim aromatem po upieczeniu (który szybko się ulatnia) nie pozostaje nic.
    Lepiej te 5 łyżek wypić

    Aha i jeszcze uwaga - ciasto wcale NIE MUSI być grudkowate - często robię muffinki i zdarzało się, że ciasto miałam idealnie wymieszane i tak pięknie wychodziły.
  • aleksaa, 2010-06-23 10:40:07
    aleksaa
    ja się trzymam zasady żeby ciasta na muffinki za długo nie męczyć dlatego nie mieszam składników na gładko

    przygody z masłem nigdy nie miałam a baileysa mam robionego więc może jest troche mocniejszy :P i my wyczuwamy jego smak, bez niego z pewnością otrzymałabyś inny smak

    dla mnie te muffinki też są b.słodkie ale wierz mi, to chyba zeleży od kubków smakowych bo co niektórzy mi jeszcze marudzą że mało słodkie (?!)
    Komentarz
  • zuzaneczka, 2010-06-24 20:18:52
    zuzaneczka
    aleksaa nie mieszam ciasta nigdy zbyt długo, tyle żeby mieć pewność że wszystko się dobrze połączyło, bo miałam przypadek kiedy w upieczonej muffince trafiłam na spory kawałek surowej mąki .

    baileys`a wlałam oryginalnego, myślę że spokojnie można użyć każdy rodzaj "aromatycznego" alkoholu,

    sporą robotę robią jednak snickersy - fajny pomysł szkoda tylko, że takie kaloryczne
    Komentarz
  • ashesandwine, 2010-09-28 20:57:54
    ashesandwine
    To jest jakiś obłęd !;-)
    Komentarz
  • fifiorek, 2010-11-06 09:26:15
    fifiorek
    przepis dodaje do ulubionych i już jutro mam zamiar go wypróbować
    sam widok babeczek i wyobrażenie smaku snickersa w środku zniewala
    jak tylko wbije zęby w pierszą babeczkę od razu klikam tutaj i oceniam
    Komentarz
  • fifiorek, 2010-11-15 14:13:42
    fifiorek
    2
    w końcu się zmobilizowałam i je zrobiłam - są przepyszne !!!
    ciasto delikatne, pulchne, nie jest tłuste
    snickersem pachnie z daleka w smaku pyszności
  • aleksaa, 2010-11-15 17:28:33
    aleksaa
    fifiorek, sama lepiej bym ich nie opisała super że smakowały
    Komentarz
  • Sincere, 2011-01-23 23:16:56
    Sincere
    0
    Pierwszy raz robiłam babeczki, wyszły przepyszne.
    Smak słono-słodki, miękkie, fajnie wilgotne i do tego ta czekolada i orzeszki
    Bardzo sycące - ale to dobrze, bo zjadamy jedną i mamy dość (prawdziwa bomba kaloryczna)
    Dałam mniej cukru (ok.3-4 płaskie łyżki) i było w sam raz.
    Niestety smaku Baileys'a nie wyczułam, a dodałam dużo więcej niż w przepisie - jak napisała zuzaneczka lepiej ten alkohol wypić
    Polecam wszystkim zdecydowanie! Mój mężczyzna zachwycony
  • Sensuel, 2011-04-01 21:30:35
    Sensuel
    0
    Zrobione i właśnie kosztuję.Mnie wyszło 10szt,ale to z mojej winy,bo nakładałam po sam brzeg.Zamiast Baileys'a dałam inny likier identyczny w smaku.Dodałam jeszcze 2 łyżki masła orzechowego.Muffinki wyszły lekkie,puszyste,wilogtne, pięknie wyrośnięte,pachną i smakują likierem i snikersem.I wbrew wszystkiemu nie są za słodkie.Idealne.Daję 5*
  • Patucha, 2011-08-01 10:11:26
    Patucha
    2
    Prawdziwe pyszności naprawdę warto się na nie skusić, bardzo podoba mi się to, że są wilgotne, a nie suche - zasłużone 5 *
  • malaMigotkAaa, 2011-08-10 10:42:13
    malaMigotkAaa
    Kusi mnie przepis, niestety nie mam baileysa, a nie chciałabym specjalnie kupować do babeczek.

    Co myślicie o whiskey? lub aromacie jakimś? a moze bez? też będą dobre? przepis brzmi świetnie!
    Komentarz
  • aleksaa, 2011-08-23 00:49:00
    aleksaa
    a moze masz jakis inny likier? np kawowy albo migdalowy? aromat to nie to samo bo likier dodatkowo rozrzedza masę a tyle aromatu aż nie wlejesz
    Komentarz
  • nagi_aniolek, 2012-02-10 19:26:56
    nagi_aniolek
    1
    Na tym przepisie piekłam moje pierwsze muffinki, wyszły super, z czasem zmieniałam dodatki i wybrałam moje ulubione, ale podstawowy przepis zawsze jest ten sam. Wszystkim smakują i znikają w mgnieniu oka. Ja najbardziej lubię ciemne z malinami i jasne z jabłkiem i cynamonem, mniam
  • mariamarysienka, 2013-06-01 14:50:17
    mariamarysienka
    0
    Wypróbowałam i mega rozczarowanie Baileys jest niewyczuwalny, więc lepiej wykorzystać go do czegoś innego. Dodatkowo orzeszki ze snickersów opadły mi na dno i muffiny wyszły dziwne - na wierzchu ciasto, a na spodzie oblepione karmelem orzeszki, które ciężko odklejały się od papierka. Gdyby tak nie opadły to na pewno dałabym lepszą notę, bo smak mógł być niezły.
  • Paula_86, 2013-06-03 21:53:16
    Paula_86
    Połączenie brzmi zniewalająco, ale jak w poprzednimkomentarzu zastanawiałam się czy caileys będzie wyczówalny, taniej i pewnie z lepszym efektem można by użyć aromatu.
    Poza tym taki przepis choć nie wątpię, zwłaszcza po komentarzach że przepyszny, to jest dla mnie czymś w rodzaju "jak sprwaić żeby najbardziej kaloryczny baton był jeszcze bardziej kaloryczny"...
    Komentarz
  • vannessa, 2013-06-04 13:11:35
    vannessa
    Ja mam ostatnio hopla na punkcie muffinek, ale o snikersie nie pomyślałam. Teraz muszę koniecznie spróbować jeszcze te pewnie znikną szybko jak wszystkie do tej pory :-D
    Komentarz
  • aleksaa, 2013-06-10 10:21:43
    aleksaa
    Paula_86: Baileys nie jest mocno wyczuwalny co nie oznacza, że nic nie wnosi do smaku muffinek. Aromat to nie to samo, aromatu daje się mniej - wobec tego zaburzy on konsystencje. Zamiast aromatu proponuję użyć po prostu innego likieru, np czekoladowego? i nie rozumiem aluzji o batonie, jak dodajesz do ciastek czekoladę to też wg Ciebie "jak sprawić by czekolada była bardziej kaloryczna?". Przecież baton jest tu dodatkiem.

    Mariamarysienka: nie miałam jeszcze takiego przypadku by orzeszki opadły mi na dno. Może Twoje ciasto było za rzadkie?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe