Snickers

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-01-24
  • Snickers

Składniki:

  • polewa czekoladowa [1 op.]
  • orzeszki ziemne [2 op.]
  • krem karpatkowy [1 op.]
  • mleko skondensowane [1 op.] (słodkie)
  • spód biszkoptowy [1 szt.] (biszkopt wlasnorecznie robiony badz kupny)

Przygotowanie:

Robimy biszkopt.

1.Gotujemy mleko: puszkę zanurzamy w gotującej się wodzie tak, aby woda przykrywała całą puszkę, na ~2 godziny, można i troszke dłużej, gotujemy cały czas na małym ogniu, pod przykrywką, NIE ZDEJMUJEMY PRZYKRYWKI W TRAKCIE GOTOWANIA!
2. Tłuczemy orzeszki na malutkie kawałeczki
3.. Przygotowujemy krem Karpatkę wg. przepisu

na upieczony i schłodzony biszkopt kładziemy gotowy krem karpatkę, na nią wysyopujemy orzechy, na całej szerokości, wykładamy ciepły karmel ( mleko skondensowane ), równo rozprowadzamy np. szpatułką, na to już tylko polewa czekoladowa, na trochę (ok. pół godziny) do lodówki i voila! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta