Snickers

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-01-24
  • Snickers

Składniki:

Przygotowanie:

Robimy biszkopt.

1.Gotujemy mleko: puszkę zanurzamy w gotującej się wodzie tak, aby woda przykrywała całą puszkę, na ~2 godziny, można i troszke dłużej, gotujemy cały czas na małym ogniu, pod przykrywką, NIE ZDEJMUJEMY PRZYKRYWKI W TRAKCIE GOTOWANIA!
2. Tłuczemy orzeszki na malutkie kawałeczki
3.. Przygotowujemy krem Karpatkę wg. przepisu

na upieczony i schłodzony biszkopt kładziemy gotowy krem karpatkę, na nią wysyopujemy orzechy, na całej szerokości, wykładamy ciepły karmel ( mleko skondensowane ), równo rozprowadzamy np. szpatułką, na to już tylko polewa czekoladowa, na trochę (ok. pół godziny) do lodówki i voila! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem