Grzanki z serem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-10-30
  • Grzanki z serem

Składniki:

Przygotowanie:

Obrany ogórek i szalotkę drobniutko posiekać, dokładnie wymieszać z keczupem i szczyptą soli. Każdą kromkę bułki posmarować z jednej strony pasztetową, przykryć plasterkiem sera, posmarować przygotowaną pastą ogórkowo-keczupową, posypać mieloną papryką. Grzanki ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200˚C, zapiekać, aż ser się stopi. Przed podaniem udekorować listkami natki.

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-14 14:11:19
    kropka75
    1
    Nie przekonuje mnie ta pasztetowa. Jadłam kiedyś tak zrobione zapiekanki i ciągle mi coś w nich nie grało.

    Poza tym pasztetowa, białe pieczywo plus pieczony ser to zdecydowanie większa kaloryczność niż na 1.

    Ps. Świetny sos pomidorowo-ogórkowo-szalotkowy.
  • Smaczny, 2009-12-16 23:33:27
    Smaczny
    Może rzeczywiście trochę przesadziłam, w sumie 1 porcja takich grzanek ma 205, no dobra 204 kcal. Dużo czy mało? Ważne, że smaczne.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe