Leczo

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia węgierska , dodano: 2010-01-25
  • Leczo

Składniki:

  • papryka czerwona [4 szt.]
  • pomidory [4 szt.]
  • czosnek [4 ]
  • cebula [4 szt.] (male)
  • ogórek kiszony [1 ]
  • sól [1 ]
  • pieprz czarny
  • papryka (przyprawa) (ostra)
  • papryka (przyprawa) (slodka)
  • majeranek
  • przyprawa warzywna
  • oliwa [5 łyżek]
  • koncentrat pomidorowy [2 op.]
  • kiełbasa zwyczajna [2 szt.]
  • papryka pepperoni [1 szt.] (lub czereśniowa)
  • siemię lniane

Przygotowanie:

Pokroic cebule w kostke, papryke i pomidory w paski, kielbase i ogorek w kostke. Czosnek zmiazdzyc.

Przygotowac duzy garnek i wlac oliwe.Po kolei wrzucac do garnka i ukladac warstwami:
- cebule
- pomidory
- papryke
- kielbase
- czosnek
-ogorek

Garnek przykryc pokrywka i dusic na malym ogniu przez 25min. Dodac koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy do smaku. Wymieszac i dusic przez kolejne 5 min.

Leczo mozna podawac z grzankami lub ryzem. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: piaskowa babka cytrynowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką