Protalowy niby-żurek

  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Protalowy niby-żurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Protalowy niby-żurek
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Protalowy niby-żurek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Protalowy niby-żurek

Składniki:

  • filet z kurczaka [1 szt.]
  • jajka [2 szt.]
  • czosnek [2 ząbki]
  • kostka rosołowa [1 szt.]
  • jogurt naturalny [1 łyżka] (na porcję)
  • natka pietruszki [2 łyżki]
  • majeranek [1 łyżka]
  • mięso [4 plastry] (dowolnej wędliny)

Przygotowanie:

Pierś gotujemy w całości z kostką rosołową, czosnkiem i pietruszką.


Ugotowaną pierś kroimy na małe kawałki i wrzucamy z powrotem do wywaru. Dodajemy posiekane jajko na twardo i podsmażoną bez tłuszczu wędlinkę (chudą).

Zabielamy jogurtem na talerzu, bo inaczej się zważy.

Żurek prawie jak prawdziwy!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Berlinianka, 2010-02-03 19:41:28
    Berlinianka
    Tylko ziemniaki z podsmażoną cebulką trzeba jeszcze jakoś zastąpić ;D Wypróbuję
    Komentarz
  • cruellaa, 2010-11-07 23:24:36
    cruellaa
    a na jaką ilość wody jest przepis?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem