Ryba w cieście piwnym.na ostro

autor: , kategoria: ryby, dla diabetyków, kuchnia polska , dodano: 2010-01-26
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w cieście piwnym.na ostro
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w cieście piwnym.na ostro

Składniki:

Przygotowanie:

Rybe rozmrażamy ,myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Następnie kroimy na małe kawałki (1 filet na 3 części).Z mąki ,jajek i piwa robimy ciasto (konsystencja bardzo gęstem śmietany). Do ciasta dodajemy wedle uznania sol ,pieprz , chilli i czosnej. Kawałki ryby maczamy obficie w cieście i wrzucamu na patelnie z rozgrzanym olejem.

Taka ryba zasmakuje nawet osobą ,ktore z reguly ryb nie jedzą ,ponieważ to ciasto zabija ten rybi posmak ,poza tym jest pyszne i chrupiące. Można ja podawac z frytkami ,ziemniakami i sórówka:) Doskonala jest rowniez jako zimna przekąska ;)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • dudipopka, 2010-02-24 20:56:17
    dudipopka
    0
    woww śline mam do pasa....
  • Kasiamaja, 2010-02-24 22:29:24
    Kasiamaja
    nie skąd wytrzasłam "sórówkę" przepraszam za bład (
    Komentarz
  • skubana, 2011-06-24 14:32:44
    skubana
    dla diabetyków to raczej nie jest ze względu na piwo
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe