Kanapka z pieczarkami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2009-10-30
  • Kanapka z pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny, olejem, roztartym z solą ząbkiem czosnku i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, posiekać. Kromki chleba natrzeć z jednej strony pozostałym ząbkiem czosnku i zrumienić na rozgrzanej na patelni łyżeczce masła, ostudzić, a następnie posmarować resztą masła. Pieczarki ułożyć na chlebie, posypać posiekanymi jajkami i 2 łyżkami posiekanych ziół (natki pietruszki, tymianku, rozmarynu, szałwii).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • anomaly, 2010-01-14 07:55:57
    anomaly
    Pieczarki z ziołami? No cóż, chyba się skuszę
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem