Pierś z kurczaka z pieczarkami

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-26
  • Pierś z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

  • filet z kurczaka (w zalezności od potrzeb)
  • pieczarki [5 szt.] (średnich na 1 filet)
  • cebula (1 duża na 3-4 filety)
  • majonez (duża łyżka na 1 filet)
  • ser żółty (tyle, ile kto lubi)
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa warzywna

Przygotowanie:

Pieczarki trzemy na tarce (na grubych oczkach) i smażymy na oleju z pieprzem, solą i cebulą.
Filety z kurczaka lekko tłuczemy, posypujemy lekko Vegetą i układamy na foli aluminiowej na blasze. Na to wykładamy usmażone pieczarki, łyżkę majonezu i posypujemy startym, żółtym serem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez jakieś 20 - 25 minut.
Smaczne, szybkie i przyjemne!!:-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Gotujmy Ciasto czekoladowe

Komentarze

  • gaga87, 2010-01-27 19:42:42
    gaga87
    u mnie jest już taki przepis, tyle że z dodatkiem ketchupu, który zdecydowanie dodaje smaczku
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem