Proboszczówka babci Józi

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-01-28
  • Proboszczówka babci Józi

Składniki:

  • spirytus [0.5 l]
  • wermut [0.5 l] (biały)
  • koniak [0.25 l]
  • rum [0.125 l]
  • miód [0.5 kg]
  • sok z cytryny [0.5 kg] (sok z 0,5 kg cytryn)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w dużym słoju, który zakręcamy i odstawiamy, żeby się 'przegryzło' [przede wszystkim aby rozpuścić miód] na około 7-9 dni.

Łagodny, rozgrzewający, idealny na zimowe wieczory alkohol :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Owoce na patyku - Joanna Bielak

Komentarze

  • rosiek, 2010-01-28 19:58:46
    rosiek
    zapomniałam dodać: nazwa taka, a nie inna, bo przepis rodzinny pochodzący jeszcze od mojej prababci
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2010-01-29 06:48:48
    zlosliwiec
    Bardzo lubię nalewki, ciekaw jestem niezmiernie jak to smakuje
    Komentarz
  • rosiek, 2010-01-29 15:59:01
    rosiek
    Bierz słój, mieszaj trunki i sprawdzaj!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe