Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-01-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z WARZYWAMI

Składniki:

Przygotowanie:

Z mleka, mąki i jajka robimy ciasto naleśnikowe, po wymieszaniu tych składników ( najlepiej mikserem) dodajemy przyprawy.

Smażymy naleśniki na patelni teflonowej, nie wymaga ona użycia tłuszczu, dzięki temu naleśniki są mniej tłuste. Z tej ilości ciasta wychodzi mniej więcej 6 naleśników, ale to zależy jakie grube je zrobimy, więc może wyjść ich mniej lub więcej.

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce do warzyw na najgrubszych oczkach, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy te warzywa na patelni z odrobiną oleju.Następnie dodajemy mrożone warzywa ( wybór warzyw należy do nas może to być mieszanka chińska lub warzywa na patelnie w zależności co lubimy). Wszystko razem podsmażamy i doprawiamy do smaku.

Tak przygotowanym farszem smarujemy każdy naleśnik i zawijamy go w rulon. Na wierzch każdego naleśnika kładziemy żółty ser.

Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem i układamy na niej naleśniki.Wkładamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy ok 10 - 15 minut.

Po wyciągnięciu naleśników z pieca polewamy je keczupem.

SMACZNEGO!!!

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki pl: jak zrobić naleśniki

Komentarze

  • alazkrainy, 2010-02-08 09:34:01
    alazkrainy
    1
    Bardzo smaczne, szybko się je robi, nie potrzeba dużych zdolności kulinarnych.
  • Martilla, 2010-02-17 12:35:39
    Martilla
    2
    Bardzo dobre, jednak ja wole dodać ser do srodka.
  • Berlinianka, 2010-02-17 12:40:41
    Berlinianka
    Czy ja widzę keczup Tortex? ;P
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem