BISZKOPT Z JABŁKAMI

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-01-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! BISZKOPT Z JABŁKAMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! BISZKOPT Z JABŁKAMI
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! BISZKOPT Z JABŁKAMI
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! BISZKOPT Z JABŁKAMI

Składniki:

Przygotowanie:

Całe jaja ucieramy z cukrem do białości i delikatnie łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia.

Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze kawałki.

Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ( na ta ilość składników co podałam stosujemy tortownice lub niezbyt dużą blaszkę, jeśli chcemy użyć większej blaszki stosujemy podwójne porcje), wlewamy ciasto a na wierzchu układamy cząstki jabłek.

Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 - 170 stopni i pieczemy ok 40 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ilovebjj, 2011-07-27 12:15:01
    ilovebjj
    -1
    Od małego z mamą pichce ten biszkopt ja stosuje ciutke inne proporcje, szklanka cukru, 4 jajca, łyżeczka proszku do piecz. Pycha jest, a jaki łatwy i szybki do zrobienia a ostatnio zrobiłam eksperyment z truskawkami i rewelacja
  • kropka75, 2011-08-02 14:38:37
    kropka75
    Troszkę mnie przeraża ilość użytego tu cukru. W moim przepisie jest 0,75 szklanki cukru na 1,5 szklanki mąki. I jest naprawdę słodkie. Bałabym się dać dwa razy więcej.

    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe