Ciasto kokosowo-cytrynowe

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-29
  • Ciasto kokosowo-cytrynowe

Składniki:

Przygotowanie:

Galaretki rozpuszczamy w wodzie, ok. 2 szklanki i studzimy.
Wiórki + kefir mieszamy i odstawiamy na pół godziny.
Śmietanę ubijamy z cukrem a później delikatnie wszystko łączymy - galaretki, kefir, śmietanę.
W tortownicy układamy na spodzie biszkopty, jeden przy drugim (te okrągłe) i wykładamy na nie masę.
Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, chociaż ja wolę zrobić ciasto na noc - rano jest porządnie zastygnięte :)

[można delikatnie manewrować ilością wiórek - jeśli miałam mniej to dawałam mniej i wychodziło bardziej cytrynowe, a kiedy dodałam więcej cukru i wiórek - bardziej słodkie. byleby nie przesadzić.]

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem