Smażony camembert

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-10-30
  • Smażony camembert

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka wybić i roztrzepać widelcem. Sery maczać w jajku, obtaczać w panierce z bułki tartej wymieszanej z orzechami. Panierkę przyciskać do sera deseczką. Ser smażyć z obu stron na maśle. Podawać na gorąco z żurawiną.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 10 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • wsiowy_gupek, 2009-12-18 17:35:41
    wsiowy_gupek
    Kocham smażony Camembert...

    Od siebie dodam że można spróbować posypać żurawine płatkami migdałowymi, jesli ktoś lubi migdały na pewno mu zasmakuje.
    Mniam
    Komentarz
  • wsiowy_gupek, 2009-12-18 17:36:01
    wsiowy_gupek
    2
    Daje oczywiście 5 gwiazdek!
  • Ashira, 2009-12-19 12:32:17
    Ashira
    2
    nie próbowałam panierki z orzechami, na pewno nadaje bardzo ciekawy smak.
    a migdały... moja miłość
    bardzo lubię smażony camembert, a pomyśleć, że kiedyś byłam przeciwniczką łączenia owoców ze słonymi smakami... nie umiem żyć bez niego z dodatkiem żurawiny
    z braku laku borówka też dobra a nawet zdarzyło mi się jeść z dżemem truskawkowym, również dobre połączenie.
    kiedyś jadłam z sosem ze świeżych moreli i to była poezja jak przy żurawinie, niestety nie znam przepisu.

    wracając do przepisu, pyszne smaki przeważnie tworzy się prostymi przepisami szkoda, że takie kaloryczne i rzadko można sobie na nie pozwolić
  • pyskatka89, 2009-12-19 14:08:56
    pyskatka89
    1
    o tak !
    i w dodatku z żurawiną... rewelacyjne połączenie smaków.
    co prawda jest to bomba kaloryczna, ale któż by się na nią nie skusił
  • anetka832, 2010-01-20 12:41:48
    anetka832
    2
    Gdyby nie Wizaż, nie wpadłabym, że można smażyć camembert I, że smażony smakuje rewelacyjnie. Robiłam narazie wersję podstawową, bez orzechów i żurawiny, ale teraz napewno pokuszę się o dodatki. A kalorie? przy takim efekcie to nie ma znaczenia
  • AnusiaPn, 2010-02-11 19:41:58
    AnusiaPn
    1
    jadłam kiedyś ale w panierce z samej bułki tartej muszę wypróbować z orzechami, żurawina oczywiście podstawa ;D
  • Patucha, 2010-03-13 22:54:57
    Patucha
    2
    to doskonała przekąska - robi wrażenie na gościach - też serwuję z żurawiną - to doskonałe połączenie smaków. w sezonie letnim do tego podaję kurki w śmietanie - kalorii nie liczę grzeszę na całego
  • miskowa, 2010-04-01 11:34:57
    miskowa
    1
    przypomniałam sobie, że dawno nie jadłam a uwielbiam camembert na ciepło. Koniecznie z żurawiną, z braku laku - z surówką, w której jest coś słodkiego - obojętnie czy ananas, gruszka, czy brzoskwinia.
    Zazwyczaj robię tylko w bułce, czasem jak mam mega wyrzuty sumienia, że tyle kalorii jem, piekę ser w tej folli, w której jest zawinięty - w piekarniku albo na grillu. Ale z patelni chyba jednak lepszy.
    Znam też osoby, które łączą ten ser z miodem i tak jedzą.
    Jakby nie było - pychota.
  • hihi, 2010-04-01 11:54:37
    hihi
    2
    zaśliniłam się na amen i choćbym miała umrzeć, to zrobię dzisiaj na obiad Dziękuję za pomysł!!!

    Swietny pomysł ta pamierka z orzechów, na pewno będzie idealnie pasować
  • kulbit, 2010-04-11 12:03:24
    kulbit
    Kurcze zawsze chciałam takie coś zrobić samodzielnie dzięki za przepis jak zrobię ocenię
    Komentarz
  • HAMALIELKA, 2010-06-14 01:15:09
    HAMALIELKA
    -1
    Uwielbiam! Jestem niepoprawną smakoszką serów.
  • ewelline, 2010-08-07 04:15:39
    ewelline
    2
    właśnie zaśliniłam klawiaturę uwielbiam sery!!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe