Keks orzechowy z białek

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-01-30
  • Keks orzechowy z białek

Składniki:

Przygotowanie:

Białka ubić na bardzo sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy i ucierać 10 min. Następnie wsypywać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać po trochu rozpuszczone masło (może być też margaryna). Na końcu dodać posiekane orzechy, wymieszać i przelać do formy. Piec ok 45 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem